Fransk fanebærer skænker ikke OL-sikkerhed en tanke
Martin Fourcade er en af vintersportens helt store stjerner. Foto: Franck Fife/arkiv/AFP
Den franske skiskytte Martin Fourcade er helt rolig forud for vinter-OL i Sydkorea, der begynder 9. februar.

Det bekymrer på ingen måde den franske skiskytte Martin Fourcade, at næste års vinter-OL skal afholdes i sydkoreanske Pyeongchang.

Det siger han i kølvandet på, at blandt andet franske myndigheder har udtrykt bekymring for sikkerheden ved vinterlegene.

Årsagen til bekymringen er de politiske spændinger omkring Nordkorea.

- Jeg koncentrerer mig kun om mine fysiske forberedelser. Det er det eneste, som vi udøvere er optaget af. Vi stoler på, at de rette myndigheder tager de nødvendige forhåndsregler, siger den 29-årige franskmand.

- Jeg bekymrer mig på ingen måde for sikkerheden, lyder det.

Martin Fourcade er en af vintersportens helt store stjerner, og han er blandt andet dobbelt olympisk mester i skiskydning.

Han er også Frankrigs fanebærer ved vinterlegene i 2018. Legene i Pyeongchang bliver skudt i gang 9. februar næste år.

Den franske sportsminister har udtrykt sin bekymring over, at legene skal afholdes kun 80 kilometer fra grænsen til Nordkorea, der er i skarp konflikt med både OL-værtslandet samt USA.

Franskmændene har sågar sagt, at man overvejer at droppe vinterlegene.

Sydkoreas udenrigsministerium forsøger at nedtone truslen fra nabolandet, som råder over atomvåben og jævnligt foretager missilaffyringer i området.

- Den sydkoreanske regering gør sit ypperste for at sikre, at de olympiske vinterlege i Pyeongchang i 2018 vil være sikkert.

- Som det er lige nu, er der intet land, som officielt har sagt, at det ikke vil deltage, siger Noh Kyu-Duk, en talsmand fra det sydkoreanske ministerium.

Indtil videre har Danmarks Idrætsforbund (DIF) meddelt, at de danske atleter vil deltage ved vinter-OL.

/ritzau/AFP