sponsoreret indhold Finansier din bolig uden om banken

Flere danskere oplever, at de ikke kan blive godkendt til et lån af hverken banken eller realkreditinstituttet, når de skal ud og investere i en ny bolig. Dette kan enten skyldes, at ens økonomi ikke er stærk nok, men beliggenheden kan også spille en væsentlig rolle.

Her oplever danskere i udkantsområderne ofte, at de i stigende grad har fået sværere ved at optage boliglån. Dette skyldes bl.a., at banker og realkreditinstitutter ofte vurderer, at boligerne er svære at sælge igen, siger civiløkonom Alexander Rasmussen fra Pengeinfo.dk. Det har bl.a. betydet, at enkelte banker som f.eks. Arbejdernes Landsbank har introduceret nye lån henvendt til udkantsområderne.

Hvis man derimod stadig ikke har mulighed for at finansiere sin bolig igennem banken, så findes der en række alternativer. Her er der bl.a. internetportaler, som tilbyder lån igennem pantebreve imellem private forbrugere. Alternativt findes der andre låneudbydere, som kan hjælpe dig med at finansiere din bolig igennem forbrugslån. Pengeinfo.dk har forsøgt at opstille en række muligheder for finansiering af boligen uden om banken.

Få et boliglån igennem et pantebrev

Et pantebrev er et bevis på, at en boligejer stiller sikkerhed i sin ejendom mod at få et lån i boligen. Ved at låne igennem et pantebrev stiller man dermed sikkerhed i sin ejendom over for en långiver, som dermed bliver panthaver.

Der findes en række forskellige former for pantebreve; realkreditpantebreve, ejerpantebreve, skadesløsebreve og sælgerpantebreve.

På internettet findes der herudover hjemmesider, der formidler lån imellem privatpersoner, hvor en privatperson dermed bliver panthaver i din ejendom.

Få et boliglån igennem et forbrugslån

En anden mulighed for at skaffe finansiering til din bolig er igennem et forbrugslån. Der findes en lang række låneudbydere, som ikke er banker, men som tilbyder forbrugslån til private personer. Her skal man dog se sig nøje for, siger Alexander Rasmussen fra Pengeinfo.dk. Disse lån er oftest nemmere og hurtigere at optage, men de kan også være væsentligt dyrere end et almindeligt banklån. Så det er enormt vigtigt, at man kigger godt efter. Han anbefaler, at man undersøger markedet, og sammenligner de forskellige lån, inden man beslutter sig. Sammenlign og lån penge på Pengeinfo.dk.

Vær opmærksom på dette inden du låner

Som udgangspunkt skal man tænke sig godt om, hvis ens pengeinstitut har sagt nej til at låne dig penge til en bolig. Bankerne har ofte en god indsigt i udviklingen på boligmarkedet, og kender derfor til faldgruberne. Vælger du alligevel at gå uden om bankerne, så skal du overveje følgende:

- Hvad koster lånet dig? Pantebreve og forbrugslån har typisk en højere rente.
- Hvad er risikoen for, at din indkomst bliver mindre?
- Hvad skal du betale for at komme ud af lånet?
- Hvad sker der, hvis du misser en betaling?

Sidst men ikke mindst skal du overveje at få en uafhængig økonomisk rådgiver ind over. Det kan enten være en boligadvokat eller realkreditrådgiver, som kan sætte dig ind i lånevilkårene.

Læs mere om boligfinansiering på Pengeinfo.dk.

Ovenstående indhold er sponsoreret

via Listen To News