FAKTA: Sagen om Nord-Vest Privatskole

Fund af problematisk undervisningsmateriale førte blandt andet til, at friskole blev sat under tilsyn i juli.
Nord-Vest Privatskole (billedet) blev i juli sat under skærpet tilsyn.
Nord-Vest Privatskole (billedet) blev i juli sat under skærpet tilsyn. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix

Københavns Kommune har taget kontakt til forældrene til de elever, der går på den omstridte muslimske friskole Nord-Vest Privatskole i København.

Kommunen forbereder forældrene på, at skolen kan lukke, fordi den står til at miste sit tilskud fra staten.

Læs mere om sagen her:

* December 2016: Skolens bygninger, der ligger på Tomgårdsvej, bliver solgt til en køber gennem det svenske firma Nordic Trade & Service AB for 26,5 millioner kroner.

Køberen Ali Laibi Jabbar spiller en ledende rolle i en svensk, religiøs forening, som er en del af Imam Ali Foundation, den iranske ayatollah Ali al-Sistanis organisation.

Han har tidligere forklaret over for Berlingske, at købet var en "investering" samt at der ikke er sammenhæng med hans virke i den religiøse forening.

* Juni 2017: Ved et uanmeldt besøg finder Styrelsen for Undervisning og Kvalitet undervisningsmateriale på arabisk, der blandt andet bruger begreber som "jihad" og kamp.

* Juli 2017: Styrelsen sætter Nord-Vest Privatskole under skærpet tilsyn. Det er blandt andet fundet af undervisningsmaterialet i juni, der fører til beslutningen.

* September 2017: Styrelsen oplyser, at den påtænker at fratage privatskolens statslige tilskud. I første omgang bliver tilskuddet for september holdt tilbage.

Skolen har en frist på 14 dage til at komme med indvendinger. Hvis ikke skolen kan påpege faktuelle fejl på centrale punkter i sagen, kan tilskuddet frafalde helt.

Styrelsen orienterer desuden Københavns Kommune. Den 8. september sender kommunen derfor et brev til elevernes forældre, hvor der oplyses om elevernes muligheder, hvis Nord-Vest Privatskole går hen og lukker.

Brevet bliver sendt på dansk, engelsk og arabisk. Kommunen holder desuden et orienteringsmøde 14. september, hvor tre personer dukker op.

* Nord-Vest Privatskole, der blev stiftet i 2004, har omkring 235 elever. 160 af dem bor i Københavns Kommune. De seneste år har skolen årligt modtaget omkring 12 millioner kroner i tilskud fra staten.

Kilder: Berlingske, Nord-Vest Privatskole, Københavns Kommune, BT.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.