Tirsdag blev den danske restaurant Noma kåret til verdens næstbedste restaurant ved prisuddelingen "World's 50 Best Restaurants" i Singapore.
Restauranten har tidligere vundet kåringen fire gange, men den var i 2018 ude af listen på grund af en flytning.
Læs mere om den verdenskendte danske restaurant her:
* Restaurant Noma åbnede i 2003 på Christianshavn i København.
* Navnet Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad".
* René Redzepi er køkkenchef på Noma, hvor han også er medejer sammen med blandt andre kokken Claus Meyer.
* I 2005 fik restauranten sin første michelinstjerne. Noma har siden fået tildelt to michelinstjerner.
* I 2010, 2011, 2012 og 2014 blev Noma kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.
* Noma har igennem årene åbnet flere såkaldte pop-up-restauranter rundt omkring i verden i korte perioder. Det er sket i London, Tokyo, Sydney og Tulum i Mexico.
* I 2017 lukkede restauranten ned og flyttede ud for enden af Christiania i et gammelt søminedepot.
* Her åbnede den i februar 2018 med et nyt koncept, hvor året er delt op i tre sæsoner med vidt forskellige menuer baseret på årstidens råvarer.
* En menu på det nye Noma koster 2500 kroner. Den tilhørende vinmenu koster 1350 kroner. En del pladser er dog reserveret til studerende, der slipper med 1500 kroner for kombinationen.
* I år fik det nye Noma igen tildelt to michelinstjerner, og ved årets kåring af verdens 50 bedste restauranter blev Noma nummer to.
* Førstepladsen gik i år til restauranten Mirazur, der ligger i Menton, Frankrig.
Kilder: World's 50 Best Restaurants, Noma, New York Times, Ritzau.
/ritzau/