Torsdag genåbner den tidligere danske michelinrestaurant Noma med et nyt koncept i nye lokaler.
Her vil året blive delt op i tre sæsoner, hvor menuen vil ændre sig drastisk fra sæson til sæson.
Åbningsmenuen vil være fokuseret omkring havet, fisk og skaldyr fra Skandinavien, som er bedst i de kolde vintermåneder.
Læs mere om den verdenskendte danske restaurant her:
* Restaurant Noma åbnede i 2003 på Christianshavn i København.
* Navnet Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad".
* I 2005 fik restauranten sin første michelinstjerne. Noma har siden fået tildelt to michelinstjerner.
* I 2017 mistede Noma dog sine stjerner, da den holdte midlertidigt lukket.
* I 2010, 2011, 2012 og 2014 blev Noma kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.
* En menu på det nye Noma koster 2250 kroner. Vinmenu koster 1100 kroner.
* Er du studerende, kan du få en menu med dertilhørende vin- eller juicemenu for 1000 kroner. Cirka 10 procent af restaurantens pladser er hver dag reserveret til studerende. Disse fordeles ved lodtrækning.
* René Redzepi er køkkenchef på Noma, hvor han også er medejer sammen med blandt andre kokken Claus Meyer.
* Noma har igennem årene åbnet flere såkaldte pop-up-restauranter rundt omkring i verden.
* Det skete senest i november 2017, hvor Noma åbnede en midlertidig restaurant i den mexicanske kystby Tulum.
* I januar 2016 åbnede Noma en pop up-restaurant i den australske storby Sydney.
* I begyndelsen af 2015 gjorde Noma noget lignende i Japans hovedstad, Tokyo.
Kilder: World's 50 Best Restaurants, Noma, The New York Times.
/ritzau/