Egyptisk politi dræber ti formodede militante i Kairo

Ti er dræbt i en tre timer lang skudveksling i boligområde. Militant udløste en selvmordsbombe, siger kilde.
Militante retter ofte angreb mod de egyptiske sikkerhedsstyrker. Her er det en politibil med skudhuller i forruden efter et angreb i udkanten af Kairo i juli, der kostede fem politifolk livet.
Militante retter ofte angreb mod de egyptiske sikkerhedsstyrker. Her er det en politibil med skudhuller i forruden efter et angreb i udkanten af Kairo i juli, der kostede fem politifolk livet. Foto: Ahmed Abd El-gawad/arkiv/AFP

Ti formodede militante meldes dræbt i et boligområde i den egyptiske hovedstad, Kairo.

Egyptisk politi siger, at det søndag slog til mod to lejligheder i bydelen Ard al-Lewa. Lejlighederne blev ifølge politiet brugt som skjulesteder for "terrorister".

En tre timer lang skudveksling brød ud, da sikkerhedsstyrkerne nærmede sig de to lejligheder i det tæt befolkede kvarter. De havde fået et tip om, at de militante skjulte sig der.

Den indledende efterforskning havde peget i retning af, at de militante planlagde at angribe politiet, militæret og retsvæsnet. Det siger kilder i den egyptiske sikkerhedstjeneste og ved politiet i Giza-provinsen til nyhedsbureauet AFP.

En unavngiven politikilde siger til den engelsksprogede avis Egypt Independent, at en af de militante udløste en selvmordsbombe, der sårede to politifolk.

I alt meldes fem betjente såret efter aktionen.

Det er endnu uklart, hvilken gruppe de ti dræbte tilhørte.

Egyptiske politifolk og soldater har gennem længere tid kæmpet mod en militant gruppe, der er knyttet til Islamisk Stat. Gruppen holder til i den nordlige del af Sinai-halvøen. Den har taget skylden for drab på hundredvis af betjente og soldater.

Sikkerhedskilder siger imidlertid til avisen al-Masry al-Youm, at de ti dræbte militante tilhører gruppen Hasm. Myndighederne beskylder Hasm for at være den væbnede gren af det forbudte Muslimske Broderskab.

Broderskabet afviser at have forbindelse til Hasm.

Hasm har flere gange rettet angreb mod politi, militær og retsvæsen i hovedstaden. Gruppen har også taget skylden for en række drab på ansatte i sikkerhedstjenesterne.

Egypten har oplevet en stigning i antallet af militante angreb mod myndighederne siden 2013, hvor hæren væltede den folkevalgte præsident Mohamed Mursi. Han var i mange år en topfigur i Det Muslimske Broderskab.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.