Mia blev fyret i Føtex: Nu er der godt nyt i sagen
Mia Frandsen modtager både jobtilbud og opbakning fra sine tidligere Føtex-kunder på Facebook. Der var en, der skrev, at det er ikke særligt tit, at hun handler der, men når hun gør, og jeg er der, så er det super hyggeligt, siger Mia Frandsen. Foto: Privat
Efter Mia Frandsen blev fyret fra Føtex for at spise en bid af en kanelsnegl, er hun kommet tættere på drømmen om at blive receptionist. Jobtilbuddene strømmer ind i den 18-åriges indbakke.

Mia Frandsen var ked af at miste sit arbejde i Føtex i Ebeltoft, da hun mandag blev fyret for at spise resterne af en kanelsnegl. Men nu har den 18-årige bagerekspedient fået mod på at kaste sig ud på arbejdsmarkedet igen, efter flere forretninger har kontaktet hende med jobtilbud.

- En købmand skrev til mig, at de har et godt sammenhold i butikken. Ligesom for at vise, at der prøver ingen at stikke én for noget. Et supermarked har sagt, at de gerne vil have fingre i mig. De stoler faktisk på mig alle andre steder, siger Mia Frandsen til Avisen.dk.

Flere supermarkeder og bagere har tilbudt den tidligere Føtex-medarbejder arbejde.

Jagter drømmen

Mia Frandsens opmærksomhed er dog rettet mod to hoteller, som har inviteret hende til jobsamtale. Torsdag fortalte hun Avisen.dk, at hun drømmer om at blive receptionist, og hotellerne vil derfor give hende et skub i den rigtige retning.

- De har sagt, at det er for at lade mig snuse lidt rundt i branchen. Og så jeg kan spare penge sammen til at tage uddannelsen. Så det kan ende med, at jeg får mit drømmejob, siger hun.

Hun har jobsamtale på begge hoteller i næste uge, som hun håber fører til et job henover sommeren. Bagefter vil hun læse til receptionist i Silkeborg.

Sympati fra tidligere kunder

Det er ikke kun beskeder fra arbejdspladser, der fylder i Mia Frandsens indbakke. Hendes tidligere kunder er også gået til tasterne for at vise deres sympati.

- Jeg får mange privatbeskeder, og jeg kan ikke nå at svare på halvdelen af dem. Men jeg bliver så glad for alle de kommentarer, som jeg får fra kunder, siger Mia Frandsen.

Der er flest søde beskeder i indbakken, men den den tidligere Føtex-ekspedient har også modtaget ubehagelige beskeder, dog hovedsageligt i kommentarspor på Facebook.

Det var en overvågningsvideo, som afslørede, at Mia Frandsen spiste en bid af en kanelsnegl foran en kunde. Føtex' HR-chef, Lars Rønnov, har efter den bratte fyring, erklæret, at det nu skal undersøges, om supermarkedets undervisning og oplæring af medarbejderne er god nok.

HR-chefen har inviteret Mia Frandsen til et opfølgende møde mandag.