Føtex fyrer 18-årige Mia for at spise kanelsnegl
Mia Frandsen fortæller, at hun under oplæringen havde fået at vide, at det var i orden at spise bagværk, der var gået i stykker. Foto: Privat
18-årige Mia Frandsen har fået at vide, at hun ikke kan få job eller må vise sig i Salling Groups 600 butikker resten af sit liv.

18-årige Mia Frandsen mener, at en advarsel havde været på plads. Men det blev til en fyreseddel, efter at ledelsen i Føtex Ebeltoft havde taget hende i at spise af en kanelsnegl.

For godt en uge siden blev Mia kaldt ind på chefens kontor. Her blev hun konfronteret med en overvågningsvideo, der viste, at hun spiste af bagværket.

Mia Frandsen fortæller til B.T., at hun over for cheferne forklarede, at der lå to ringe fra en kanelsnegl, som hun spiste.

Hun havde under oplæringen fået at vide, at det var i orden at spise det bagværk, der var gået i stykker, siger hun.

- Men cheferne troede ikke på min forklaring, siger Mia Frandsen til avisen.

Til Avisen.dk uddyber hun:

- Hvis de skal følge deres eget reglement, er der også andre der skal fyres. Der var fem andre, der også spiste af den kanelsnegl. Jeg vil ikke nævne navne, for de er stadig mine venner, siger Mia Frandsen til Avisen.dk.

Udover at få en fyreseddel fra Føtex i Ebeltoft fik hun at vide, at hun er bortvist på livstid fra samtlige af Salling Groups 600 butikker i hele landet.

- De fortalte mig, at jeg ikke kunne få job i nogle af Salling Groups butikker igen. Og de fortalte mig, at jeg i forbindelse med min bortvisning heller ikke kan komme som kunde i nogle af deres butikker igen. Det har påvirket mig meget, siger hun til Avisen.dk.

Føtex oplyser til Avisen.dk, at Mia Frandsen i forbindelse med bortvisningen er udelukket fra at søge job hos Salling Group, men at hun fortsat er velkommen som kunde. Føtex beklager desuden, hvis der er sket misforståelser i den anledning.

I et opslag på Facebook skriver Mia Frandsens mor, Jytte Frandsen, at det var "en emsig kollega" som "angav hende til chefen". 

Andre kolleger har ifølge Mia Frandsen bakket hende op efter fyringen. Det kunne lige så godt have været dem, der var blevet fyret, fortæller Mia, at de har skrevet til hende.

I et svar til B.T., oplyser HR-chef i Føtex Lars Rønnow om fyringen af Mia Frandsen:

" Vi har nogle ret enkle og klare regler, som alle vores medarbejdere selvfølgelig skal efterleve. Gør man ikke det, er vi desværre også nødt til at standse samarbejdet. Særligt hvis en medarbejder erkender, at denne har overtrådt reglerne, som det er tilfældet her."

Avisen.dk arbejder på at få en uddybende kommentar fra Føtex.