Nu udtaler Føtex-chef sig: "Vi skal ikke fyre folk for at spise kanelsnegle"
Føtex' HR-chef erkender nu, at man ikke kan fyre medarbejdere for at spise en kanelsnegl, som det skete for Mia Frandsen. Foto: Privat/Mia Frandsen
En 18-årig Føtex-medarbejder blev fyret for at spise en kanelsnegl på jobbet. Nu indrømmer HR-chef, at en så drastisk handling ikke må ske.

Mia Frandsen blev for nylig fyret fra Føtex i Ebeltoft for at spise, hvad der nok er dette års mest omtalte bagværk. Nemlig en kanelsnegl.

Det var en overvågningsvideo, som afslørede den 18-årige medarbejder i at spise den famøse kanelsnegl foran en kunde; en afsløring, som kostede hende en fyreseddel.

Kanelsneglesagen får nu Føtex til at tage det principielle i vurderingen til genmæle.

- Der burde ikke være usikkerhed om reglerne, men vi skal ikke fyre folk for at spise kanelsnegle. Vi skal kigge på, om vores undervisning og oplæring er god nok, siger Lars Rønnow, HR-chef i Føtex, Salling Group, til Jyllands-Posten.

Lars Rønnow vil dog ikke kommentere den konkrete kanelsneglesag, da han ikke kender alle detaljer i den. Men han vil gerne uddybe de generelle retningslinjer.

- Vi har nogle klare retningslinjer, men spørgsmålet er, om de skal revideres, og om vi har været skarpe nok. Men man må ikke spise i butikken foran kunderne, siger Lars Rønnow til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter under boksen.

Sagen har fået lokalformanden for HK Handel, Cliff Præstegaard, op i det røde felt.

- Denne her sag er ude af proportioner. Man burde ikke blive fyret for at spise foran en kunde, siger han Jyllands-Posten og uddyber:

- Mia og andre navngivne kollegaer har fortalt, at det er almindelig praksis, og hvis det er rigtigt, så må Salling Group gå ind og kigge på sine retningslinjer, hvis de ikke er klare nok. Det er deres ansvar, at medarbejderne er helt indforståede med det, siger Cliff Præstegaard.

Salling Group burde have givet Mia en advarsel, før hun fik fyresedlen stukket i hånden, pointerer han over for Jyllands-Posten.

Vi skal ikke fyre folk for at spise kanelsnegle
Lars Rønnow, HR-chef i Føtex, Salling Group

I mellemtiden vil HK ikke gå mere ind i sagen. For Mia Frandsen er ikke medlem. Mia Frandsen oplyser dog til Avisen.dk, at HK har tilbudt hende at tage med som bisidder til et møde med Salling Group i næste uge.