DF og S: Vi er klar til at gå rigtig langt for at afsløre socialt bedrageri
Hverken Dansk Folkepartis Bent Bøgsted (tv.) eller Socialdemokratiets Leif Lahn (th.) har set det nye forslag. (Foto: Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau)
Et forslag om at overvåge lediges el-forbrug har skabt stor debat. Hverken S eller DF har set det omdiskuterede forslag, men begge partier er klar til at bruge skrappe midler for at komme socialt bedrageri til livs.

Regeringen vil lade myndigheder overvåge kontanthjælpsmodtageres elforbrug for at afsløre socialt bedrageri. Sådan lød det fredag morgen fra Fagbladet 3F, men indtil videre er forslaget ikke nået frem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Regeringen vil overvåge lediges elforbrug: "Det er en glidebane"

Beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted, understreger dog over for Avisen.dk, at der fortsat skal slås hårdt ned på socialt bedrageri. 

- Det er ikke et forslag jeg har kendskab til, så det kan jeg ikke udtale mig om. Det kan komme frem på et senere møde, men det er ikke noget, jeg har hørt om før. 

Men hvad er din holding til at overvåge sådan i forhold til socialt bedrageri?

- Der er så mange måder at overvåge på for at forhindre socialt bedrageri. Og det er da klart, at hvis der ikke bor det antal i boligen, som man har opgivet, så er det da et problem. Men det er ikke noget, vi har diskuteret.

Nu fik I for nyligt sat en taskforce i lufthavnene på finansloven, der skal opdage socialt bedrageri i forbindelse med ferie. Mener du, at der skal slås endnu hårdere ned på socialt bedrageri?

- Jamen det skal der da, for det er vores alle sammens penge, som vi skal passe på, og det er jo unfair over for alle dem, der betaler deres skat og overholder loven, hvis man svindler. Men hvor, der skal sættes ind, og hvordan man skal gøre, skal vi diskutere først, siger han.

S: Snydere skal fanges

I Socialdemokratiet er man ligeledes afventende, selvom man ligesom Dansk Folkeparti er klar til at gå langt for at komme socialt bedrageri til livs. Det siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn til Avisen.dk.

- Jeg har indtil videre været til to møder, så det kan da være, at det har været fremme, men det er i hvert fald ikke noget, jeg har set eller hørt om før, siger han om forslaget om at lade myndighederne overvåge kontanthjælpsmodtagers el-forbrug.

Men hvad mener du om forslaget?

- Jeg kan ikke tage stilling til det, når jeg ikke har fået det præsenteret. Så det er måske lidt omsonst at tale om. Men umiddelbart har jeg svært ved at se fornuften i det, siger Leif Lahn, der understreger, at han skal læse forslaget i sin helhed, før han kan tage fuldstændig stilling til det.

Men på et idéplan, så er det jo ikke desto mindre et spørgsmål om, hvor langt man vil gå for at bekæmpe socialt bedrageri. Hvor man har overvågning på den ene side, og bekæmpelse af socialt bedrageri på den anden. Hvad er dine tanker om det?

- Det eneste jeg kan sige, er at vi er klar til at gå rigtig langt for at afsløre socialt bedrageri, siger Leif Lahn.

- Dér er vi klokkeklare i spyttet. Vi skal ikke have nogen, der snyder, for det er altødelæggende for tilliden til velfærdssamfundet, understreger han.

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra beskæftigelsesministeren. 

via Listen To News