DF-profil i voldssag: Jeg blev spyttet i hovedet
Morten Marinus blev angiveligt kaldt flere skældsord, inden den anklagede spyttede på ham. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Medieordfører i Dansk Folkeparti, Morten Marinus, har anklaget en mand for vold. Sagen kører endnu.

Scooterkørsel i en nordsjællandsk park har udviklet sig til en sag om vold, med medieordfører Morten Marinus (DF), som en af hovedpersonerne.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Politikeren vidnede i Retten i Helsingør i går, torsdag. Sagen, han selv har anmeldt, har en mand fra Helsingør tiltalt for vold.

Ballade i Dansk Folkeparti: "Der er en diktator"

Morten Marinus fortalte, at han flere gange den pågældende dag havde set en ung dreng, der ikke var gammel nok til at køre på scooter, køre rundt i området omkring gangstierne ved et parkområde.

Morten Marinus forklarede i retten, at han så drengen køre uden hjelm, og tværs over parken, hvilket skabte utryghed blandt de andre børn i området.

- Først havde jeg besluttet mig for, at gå hjem til mig selv, men da drengen kom tilbage for femte gang og chikanerede, så råbte jeg ad ham, at han ville ende med at køre nogen ihjel, siger Morten Marinus til Helsingør Dagblad.

Spyt og kvælertag

Efter at have råbt mod drengen stod politikeren pludselig ansigt til ansigt med faderen. Morten Marinus vidnede, at diskussionen med manden blev 'ophedet', hvorefter han bliver spyttet i hovedet af den anklagede.

- Han skubbede mig flere gange i brystet, før han til sidst tog hårdt fat i halsen på mig, og skubbede mig bagud, siger Morten Marinus til Helsingør Dagblad.  

Den anklagede mand har et andet syn på sagens forløb.

Han forklarede under retsmødet, at det ikke var hans søn, der havde kørt på scooteren, og at han havde konfronteret Morten Marinus, da politikeren stod og råbte efter hans søn.

Manden nægter at have spyttet og taget kvælertag på Morten Marinus, men erkender at han skubbede medieordføreren væk, da de stod oppe i hovederne ad hinanden.

Et fjerde vidne dukkede ikke op til retsmødet, og sagen er derfor udskudt til fredag d. 31 august.