Danske kvinder må bade topløse i svømmehal
AppleMark
Når en gruppe unge kvinder til eftermiddag bader med bare bryster i DGI-Byen i København, vil de få lov til at blive i vandet. Svømmehallen vil endda overveje, om der fremover skal indføres badetider til topløse kvinder.

• Danske kvinder bader topløse kl. 17

I Sverige er kvinder blevet smidt ud af svømmehaller for at bade uden bikinitop. Men når en aktionsgruppe kl. 17 onsdag eftermiddag bader topløse i DGI-Byen i København, er de velkomne.

Sådan lyder det fra pressechef i DGI-Byen, Lisbeth Juul.  

- Vi har ikke tænkt os at gøre andet end at hilse dem velkommen. Vi smider dem ikke ud. Det er en sjov nok happening, og vi bliver ikke forarget over det, siger Lisbeth Juul til Avisen.dk.

I flere danske svømmehaller er det ikke tilladt for kvinder at bade topløse. DGI-Byens regler påbyder alle at svømme med badetøj - der skal være rent - men det er ikke uddybet i reglerne, om det er i orden at bade kun i bikinitrusser.

- Vi har nogle regler om badetøj og et hensyn til badegæster, men en engangsforseelse kan vi sagtens rumme, siger Lisbeth Juul.

Kvinderne smider toppen i protest mod det, de opfatter som en diskrimination mellem mænd og kvinder. Når kvinder ikke må bade topløse, er det en seksualisering af kvindekroppen, mener de protesterende kvinder. Flere svømmehaller henviser til andre badegæsters blufærdighed, og DGI-Byen vil gerne overveje, om der skal skabes særlig badetider til kvinder, der gerne vil svømme topløse.

- Man kan sagtens forestille sig, at vi her i huset vil overveje, om vi skal en anden politik på området. Det kunne for eksempel være at sige, at man en gang om ugen kan komme og bade uden top, ligesom vi søndag aften har badetid for muslimske kvinder, hvor det kun er kvinder, der kan komme og bade, siger Lisbeth Juul.

Pressechefen understreger dog, at kvinderne skal beholde bikinitrusserne på.