Danish Crown ompakker og sælger gammelt kød

Danish Crown har nedfrosset, ompakket og givet nye etikketter til et parti oksemørbrader, som p.t. sælges i Aldi.
Danish Crown har forlænget holdbarheden på et parti fersk kød, som havde sidste holdbarhedsdato i juni 2011.
Danish Crown har forlænget holdbarheden på et parti fersk kød, som havde sidste holdbarhedsdato i juni 2011. Foto: Colourbox

En af Europas førende slagterigiganter, Danish Crown, er blevet afsløret i fuskeri med mærkning kød.

Det drejer sig om tysk-hollandske oksemørbrader, som sælges i Aldi, skriver 24timer.

På oksemørbradernes etiketter står der, at Danish Crown har produceret kødet i Danmark, og at det har en holdbarheds dato til august 2012., men det stemmer ikke overens med kødets tidligere data. Kødet var oprindeligt holdbart til juni 2011, men blev i god tid opkøbt af Danish Crown og frosset ned, hvilket ifølge Fødevarestyrelsens Rejsehold er ulovligt, skriver 24timer, som har set de oprindelige etiketter.

I forbrugerorganisationen Dansk Forbruger Information er direktør Claus Rasmussen rystet over oplysningerne.

"Vi modtager ofte anmeldelser om meget vildledende varedeklarationer på fødevarer. Men det er sjældent så groft, at en ellers velrenommeret fødevarekoncern forlænger holdbarheden på et parti fersk kød, indfryser det og så oven i købet påstår, at det er produceret i Danmark," siger Claus Rasmussen til avisen.

Danish Crown beklager episoden, som man kalder en enkeltstående fejl.

"Vi har begået en beklagelig fejl, når det vedrører et vareparti. Vi må ikke indfryse et parti ferske varer og give den en ny holdbarhed. Vore eksperter har været regelsættet igennem og konstateret, at reglerne ikke er fulgt," siger Danish Crowns salgsdirektør, Finn Klostermann, til 24timer.

Kilde: 24timer

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.