Carlsberg sælger malterier som led i storstilet slankekur
Carlsberg sælger Danish Malting Group, som producerer malt på tre fabrikker. Malt er en vigtig ingrediens, når der skal brygges øl. Foto: Colourbox/free
Tre maltfabrikker kommer på finske hænder som led i Carlsbergs strategi om at fokusere på kerneaktiviteter.

Den danske bryggerigigant Carlsberg sælger selskabet Danish Malting Group (DMG) til finske Viking Malt. Det oplyser Carlsberg i en meddelelse.

Danish Malting Group driver tre fabrikker - en i Danmark og to i Polen - der fremstiller malt til brug i ølproduktion. Selskabet har 88 ansatte og en årlig omsætning på omkring 700 millioner kroner, oplyser Carlsberg. Hovedkontoret er i Vordingborg.

Frasalget følger Carlsbergs strategi om at skille sig af med ikke-kerneaktiviteter, oplyser bryggeriet.

- Denne transaktion er i tråd med vores ambitioner om at styrke kerneforretningen og afhænde ikke-kerneaktiver, forbedre kapitalafkastet og reducere finansielle risici, siger koncernchef Cees 't Hart i en mail til Ritzau Finans.

Strategien - som Carlsberg har kaldt Funding the Journey - blev præsenteret i november og skal styrke selskabets bundlinje med op til to milliarder kroner fra 2018.

Det offentliggøres ikke, hvor meget finnerne skal betale for maltfabrikkerne, der tilsammen kan producere 220.000 ton malt om året.

Salget ventes endeligt gennemført inden for "få måneder," men er betinget af godkendelser fra de relevante myndigheder.

Carlsberg-aktien stiger tirsdag 0,1 procent til 602,50 kroner.

/ritzau/