Borgmester i Esbjerg vil have rockerne ud
Fredsaftalen mellem Bandidos og Hells Angels er revet i stykker. Foto: Joachim Adrian
I Esbjerg har uenighed mellem to rockergrupperinger ført til voldelige sammenstød. Nu har de fået nok.

Borgerne i den gamle fiskerby Esbjerg har i den seneste tid kunnet mærke den konflikt, som eksisterer mellem rockergrupperingerne Bandidos og Hells Angels.

Så meget at man i Esbjerg nu gerne vil have rockerne ud af byen.

"Vi er ret trætte af at have de her grupperinger hængende i Esbjerg," siger Jakob Lose, der er viceborgmester og fungerende borgmester i Esbjerg til Newspaq.

Det er netop kommet frem, at fredsaftalen mellem de to rockergrupper er revet i stykker. Og borgmesteren kan godt forstå, hvis det skaber utryghed for borgerne i den konfliktramte by.

"Der er ikke nogen, der er mere ked af det end mig, at vi har de her grupperinger i byen, og jeg kan godt forstå, hvis folk er ængstelige. Til det er der kun at sige, at hvis nogen oplever noget, som ikke er, som det skal være, så hellere ringe en gang for meget end en gang for lidt," siger Jakob Lose.

I Esbjerg har man igangsat en række initiativer til forebyggende indsatser. Blandt andet har man marginaliserede unge i kikkerten, et stærkt synligt patruljerende politi og forskellige kontrolgrupper.

"Vi har en kontrolgruppe, som holder øje med, om folk er berettigede til de overførselsindkomster, som de modtager, og så arbejder vi også med at kigge på, om vores rockerborg ude i Østerbyen kan være der," siger viceborgmesteren.

Mange af de seneste sammenstød mellem de to rockergrupperinger Hells Angels og Bandios er foregået i Esbjerg. Blandt andet kom det til et masseslagsmål i bymidten den 28. juli 2011 mellem to støttegrupper, hvor der blev brugt knive og køller.

To blev indlagt på hospitalet med kvæstelser. 14 er indtil videre anholdt i denne sag.