Sandbergs advokat: Han kan være ude om få år
Mange rockere, tilhængere og stærkt sminkede kvinder var mødt op for at støtte Brian Sandberg og hans Hells Angels venner. Foto: Mogens Flindt / POLFOTO
Toprockerens forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen udtrykker tilfredshed med dagens dom i retten i Glostrup. Går nu efter kort fængselsstraf.

Der var stille summen af stemmer og mobiltelefoner, der ringede konstant, da 300 Hells Angels rockere, AK81 medlemmer og andre støtter i spænding afventede dommen over toprockeren Brian Sandberg.

Den kendte rocker var sammen med 14 af sine 'brødre' fra Hells Angels og støttegruppen AK81 på plads i retten i Glostrup.

Men allerede inden dommen blev officiel, lød der dæmpet jubel og lettelsessuk blandt de mange fremmødte, der bar lædervest. Flere af de dømte formåede nemlig at sende håndtegn med strafudmålingen. Det gjorde de fra vinduerne fra øverste etage i retsbygningen.

Og det var en lettet og tilfreds Michael Juul Eriksen, der er forsvarsadvokat for Brian Sandberg, som mødte pressen.

"Han er dømt for ét drabsforsøg, men det er et drabsforsøg, hvor det ikke er dem, der har skudt. Tværtimod er det dem, der er blevet skudt på. Det de gjorde var en reaktion på det angreb, der var på dem," sagde Michael Juul Eriksen om driveby-skyderiet mod netcaféen Surf & Play på Nørrebro, der fandt sted den 9. oktober 2009.

Drabsforsøget mislykkedes fordi der blev skudt mod rockerne, inden de nåede selv at åbne ild. Ud over Brian Sandberg blev toprockeren Dennis Brodthagen dømt for at have planlagt og beordret forsøget.

Men netop det faktum, at rockernes aldrig nåede at affyre skud, mener Michael Juul Eriksen bør tælle i strafudmålingen. En udmåling, der kan skærpes på grund af bandeparagraffen i straffeloven.

"Det kan give seks år mere, og det vil anklagemyndigheden nok pege på, men får jeg ret, så kan han (Brian Sandberg, red.) være ude om to år," vurderede advokaten.

Der var massiv politiopbud foran retsbygningen. Set bort fra en ældre rocker, som højlydt brokkede sig over, at han ikke måtte gå ind i retten og tisse, var der roligt blandt de mange fremmødte.

Sagen mod rockerne har været båret af det vidneudsagn, som en tidligere AK81'er har afgivet til politiet.

Sandbergs forsvar er bygget op omkring Michael Juul Eriksens forsøg på at overbevise nævningene om, at vidnet er utroværdig. Det mener advokaten, at han er lykkedes med.

"Sagens mest alvorlige anklagepunkt på Skelbækgade (i København, red.), hvor en mand bliver skudt og mister benet, bliver han frifundet for, fordi man siger, at vidneforklaringen ikke er tilstrækkelig troværdig," sagde forsvareren.

Kort efter råbte en rocker højt "vi kører nu". Få minutter efter pladsen foran retsbygningen tømt for rockere.

Med bulder og brag kørte cirka 50 motorcykler i høj fart forbi politiet, mens de sendte hilsner til Brian Sandberg, der stadig var inde i retsbygningen.