Bandidos og HA skrotter rocker-fred
Det vrimler med rygmærker i Esbjerg, hvor 15 års rocker-fred nu er brudt, efter Bandidos og Hells Angels har åbnet rockerklubber. Her ses Hells Angels præsident Jørn 'Jønke' Nielsen. Foto: Mogens Flindt / POLFOTO
Der er ikke længere fred i rockermiljøet. Den optrappede rockerkonflik i Esbjerg har nu fået Hells Angels og Bandidos til at droppe freden.

Nu er det slut med freden mellem de to store rockergrupper Hells Angels og Bandidos. Efter 15 år med fred er den 'officielle' fredsaftale mellem rockerne blevet brudt.

På det seneste er Esbjerg blevet rystet af to større voldelige sammenstød mellem Hells Angels og en Bandidos støttegruppe.

Efter Bandidos og Hells Angels hver især har åbnet et klubhus i byen, er freden officielt forbi.

"Men det er ganske simpelt. Den eksisterer ikke mere," siger vicepræsident i Bandidos Michael Rosenvold til JydskeVestkysten.

Også Hells Angels-præsidenten Jørn 'Jønke' Nielsen siger til JyskeVestkysten, at der ikke længere eksisterer en fredsaftale.

I 1997 offentliggjorde de to rockergrupper, at en fredsaftale var indgået. Det skete efter den vilde rockerkrig, hvor flere rockere fra begge grupper blev dræbt.

Den 6. oktober 1996 kulminerede rockerkrigen, da en Bandidos-rocker affyrede en panserværnsraket mod Hells Angels' rockerborg på Titangade i København. Her blev to dræbt.

Og det vil politiet i Esbjerg nu gøre alt for ikke skal gentage sig i det vestjyske.

"Indtil videre har vi haft nogle voldelige konfrontationer mellem grupperne, som vi forsøger at opklare. Det ser fornuftigt ud, for vi har 14 i fængsel," siger vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Newspaq.

To gange er Esbjerg blevet rystet af masseslagsmål, hvor Hells Angels og Bandidos-støttegruppen Guardias Diablo er røget i karambolage.

Midlet til at undgå en yderligere optrapning af rockerkonflikten er mere politi på gaden og mere mandsopdækning af rockerne.

"Mange politifolk på gaden, mange politibiler og meget politi omkring deres tilholdssteder. Det gør vi for at holde gemytterne i ro," lyder det fra Hans Roost.

Flere naboer til de to rockerklubber i Esbjerg er flyttet i frygt.

Kilde:JyskeVestkysten.dk.