Bombe fastspændt på barn dræber fem i moské i Cameroun
Fem personer mistede livet, efter at en bombe fastspændt på ung pige sprængte i en moské i Cameroun torsdag.

En pige med en bombe fastspændt på kroppen gik tidligt onsdag morgen ind i en moské i det nordlige Cameroun og tog mindst fem personer med sig i døden, da bomben eksploderede.

Det oplyser guvernør Midjiyawa Bakary.

Pigen var 12-13 år gammel. Hun gik ind i Sanda-Wadjiri-moskéen i byen Kolofata tidligt om morgenen, da der blev kaldt til bøn.

- Mændene bad, da hun kom, siger Midjiyawa Bakar.

- Fem af de bedende blev dræbt, og det samme gjorde gerningsmanden, tilføjer han.

Guvernøren kommer ikke med et bud på, hvem der står bag angrebet.

Men gruppen Boko Haram har adskillige gange brugt selvmordsbombere og fastspændt sprængstoffer på børn for at ramme civile og militære mål.

Den ekstremistiske gruppe har i næsten et årti forsøgt at skabe et islamistiske kalifat omkring Tchad-søen, som Nigeria, Niger, Chad og Cameroun ligger omkring.

Styrker for alle fire lande har genvundet en del af det territorium, som Boko Haram engang kontrollerede. Men gruppen har svaret igen ved at øge antallet af angreb mod civile.

Menneskerettighedsgruppen Amnesty International rapporterede i sidste uge, at Boko Haram har dræbt flere end 381 civile i Nigeria og Cameroun siden begyndelsen af april. Det er mere end dobbelt så mange som i de fem foregående måneder.

Ud af de 381 dødsfald var 158 i Cameroun. Amnesty International mener, at det hænger sammen med en stigning i selvmordsbombeangreb.

Det dødeligste angreb i landet skete i Waza i juli. Her mistede 16 personer livet.

/ritzau/Reuters