Blogger om oprør mod fattigdom: "Hele lortet vil stå i flammer"
BLOG - "Så længe landspolitikerne ikke vil forstå, at det tag-selv-bod, de har lavet til deres rigeste venner i ind- og udland, er vejen mod ufred, oprør og blind vold, så vil truslen hænge over os."
Blog

Af Johnny Larsen
Se alle blogindlæg

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

DET ER UACCEPTABELT AT ØVE VOLD OG HÆRVÆRK MOD NOGEN SOM HELST... OGSÅ POLITIKERE

Når jeg råber det så højt, som jeg gør, er det, fordi jeg ikke på mindste måde kan godkende vold. Faktisk vil flere, der har fulgt mine skriverier måske kunne huske, at jeg har advaret mod voldeligt oprør og forsøgt at kalde til fornuft. Det sidste synes mere og mere umuligt, hvilket forklarer, hvorfor politikere udsættes for vold, trusler og chikane.

Med Anders Fogh Rasmussens regeringsperiode begyndte en massiv nedbrydning af velfærden og en overførsel af de sparede midler til folk, som betalte Venstre for kaffemøder rundt om i landet. Den armod og desperation, som er vokset frem af det, har ingen landspolitikere villet røre ved.

Ikke engang Socialdemokratiet ville ændre det, men skærpede i stedet, så velfærden og borgernes sikkerhed, der stod i vand til issen fik endnu en fod på hovedet i stedet for en redningskrans. Venstre kom til igen og gav den endnu en omgang, og nu igen…

SOM LANDSPOLITIKER har man den fordel, at man ikke behøver mærke, hvilken effekt det har på borgerne, at der køres på katastrofekurs. Nogle sidder i ministerbilen og hygger sig, og inde på borgen og i ministerierne sidder de skærmet bag politi og allehånde sikringer mod terror og andre angreb.

Ude i kommunerne ser det anderledes ud. Her er der ingen politibeskyttelse, ingen terrorværn, ingen sikkerhedssluser… her er man tæt på borgerne, og man bor sammen med dem. Derfor er det kommunalpolitikere, som først mærker vreden fra desperate borgere.

40 procent af landets lokalpolitikere er ifølge Altinget.dk ramt af trusler, og det der er værre. Det er absolut ikke i orden.

Folketingspolitikerne vil gøre noget ved det. DF vil hæve straffene. LA vil ikke afvise hårdere straffe, men fælles for begge partier er, at de ikke ser det problem, de har skabt.

DANSK FOLKEPARTI har i stigende grad accepteret forringelser af velfærden og lagt stemmer til for at få grænsebomme og andet unødvendigt gejl, som kun har signalværdi, og har et eneste formål: At styrke racismen og frygten.

Liberal Alliance har været med til at bane vejen for flere nedskæringer og forringelser, med det ene formål at forgylde de mest grådige af de smårige venner, som betaler partiets drift, og dikterer alt fra politik til fuldskæg.

Volden og chikanerne mod lokalpolitikerne en forfejlet politik, hvor kun de færreste af de parametre der bruges for at udregne nødvendigheden af dette og hint bunder i noget reelt. Love og skattelettelser og salg af fællesgodset gøres på baggrund ting, som gør sig godt i en overskrift eller kan sælges udokumenteret i 'Debatten' på DR2.

DET SENESTE fejltrin er at tro, at kontanthjælpsloftet ikke skader og rammer hårdt, især blandt børn og unge, alene fordi de tåbelige spådomme om folk, der blev sat på gaden, viser sig at være forkerte. Folk betaler deres husleje og skærer ned på alt andet. Mennesker sælger hellere alle deres møbler først, end de risikerer at blive sat ud.

Folkesundheden ryger lige lukt ad helvede til, fordi der ikke er råd til ordentlig mad. Der er ikke råd til noget som helst for de fattigste i landet, og når man møder magtfuldkommenhed fra politikere, handlingslammelse hos lokale politikere og sagsbehandlere, der stort set ikke laver meget andet end at føje spot til skade for arbejdsløse, syge og handicappede, så flammer vreden op.

Det massive flertal af landspolitikere har endnu ikke fattet konsekvenserne af deres menneskefjendske og samfundsskadelige politik. Derfor er der noget i gang i Danmark. Det er småt. Det er ikke særlig synligt fra Christiansborg, hvor nogle politikere tror, det virkelige liv er at sætte dåser på hylden i Netto en halv sommerferie en enkelt gang eller to.

DERFOR FORSTÅR politikerne heller ikke nødvendigheden i at sadle om og indse, at en af grundene til, at Danmark klarede det 20. århundrede uden store konflikter og revolution ikke mindst skyldes velfærdssamfundets opbygning. De mindst begavede politikere forsvarer fattiggørelsen med at fattige i Afrika har det meget værre.

Det har de naturligvis ret i, men det er ubrugeligt, når man sidder i en tom lejlighed og skal fodre sine børn med havregryn, droppe fødselsdage, lejrskoler, ferier, tøj og biografture. Så er det hverdagen, der dominerer.

Der er nu så mange, der rundt om i landet går og slår gnister, og før eller siden kommer der antændelse, og så vil hele lortet stå i flammer. Når det sker, er der ingen vej tilbage.

Så længe landspolitikerne ikke vil forstå, at det tag-selv-bod, de har lavet til deres rigeste venner i ind- og udland, er vejen mod ufred, oprør og blind vold, så vil truslen hænge over os.

Når DF, Venstre, Konservative og LA tror, at de kan straffe sig ud af det, så er jeg ved at være 100 procent sikker på, at de ganske enkelt er uegnede til at varetage den opgave, vi har betroet dem.

Der skal sadles om. Tjek eventuelt de historiske forlæg, og se om ikke der vil være fornuft i at få velfærd tilbage i hverdagen sammen med respekten for alle borgere.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.