Administration 

Blogger: Jul i Løkkeland er en stor fuckfinger til fattige, syge og arbejdsløse

"Hvem ville for få år siden have troet, at vi ville se ”græske tilstande” med hjemløshed, sult og tiggeri i Danmark? Alt sammen et direkte resultat af de nye stramninger af kontanthjælpsreglerne, forkortet dagpengeperiode og forringede forhold for personer med nedsat arbejdsevne;" skriver Jan Hoby.

Jan Hoby er næstformand i LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger) og 100% socialist og feminist. Han er født i 1962 og opvokset i arbejderkvarteret Bispebjerg. Fra den tidlige ungdom har han været organiseret socialist. Jan vil hovedsageligt blogge om arbejderbevægelsens, primært fagbevægelsens, udfordringer set fra en aktivistisk og venstreorienteret fagbureaukrats udkigspost. Men han vil også tage emner som kritisk pædagogik, børns hverdagsliv og forskning inden for disse områder op.

SKAL MAN tro julereklamerne på TV og i aviser, så er der liv og glade dage i forbrugsdanmark. Der findes ingen bekymringer, ulighed eller problemer i kongeriet højt mod nord. Vi er trods alt verdens lykkeligste land.

Men det er et fatamorgana og en løgnagtig fortælling. For Danmark anno 2016 er ikke Danmark anno de glade 60’ere og 70’ere i velfærdssamfundets guldalder.

I Danmark anno 2016 er næstekærlighed, solidaritet med de svageste og værdighed erstattet med fattiggørelse, ydmygelse og stigmatisering.

Jul i Løkkeland har intet tilfælles med glansbilledefortællingen. Dagens Danmark tæller titusindvis af fattige børn, fattige enlige, fattige familier, fattige ægtefælder og fattige ældre. Kort sagt fattige mennesker i hobevis. Folk sulter for at få råd til medicin i et af verdens rigeste lande pga. kontanthjælpsloftet. Forældre sulter for at have råd til at give deres børn mad. Fattige mennesker søger normalt mod rigere lande. Men hvor skal fattige mennesker, der bor i et rigt land, søge hen?

HVEM VILLE for blot få år siden have troet, at der ville være 35.000 fattige børn, som på grund af kontanthjælpsloftet skal vokse op uden den sociale, økonomiske og oplevelsesmæssige velstand, som flertallet har råd til.

Man siger, at julen er børnenes fest. Det er bare ikke de fattige børns fest. De fleste børn går december måned i møde tæt pakket med julearrangementer, kalendergaver, julemad og på toppen af kransekagen det smukke, lysende juletræ, der flere steder er fyldt op med gaver helt op til knæhøjde. Men titusindvis af fattige børn går julen i møde uden julemand, pakkekalender og adventsgaver. For julemanden besøger kun børn, hvis forældre har råd til at få besøg.

Hvem ville for få år siden have troet, at der skulle laves landsindsamlinger til fordel for fattige danskere? Hvem ville for få år siden have troet, at hjælpeorganisationerne ville melde om en eksplosiv stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp? Og hvem ville for få år siden have troet, at vi ville se ”græske tilstande” med hjemløshed, sult og tiggeri i Danmark? Alt sammen et direkte resultat af de nye stramninger af kontanthjælpsreglerne, forkortet dagpengeperiode og forringede forhold for personer med nedsat arbejdsevne.

LISTEN MED de menneskelige omkostninger for regeringens politik er lang som et ondt år. Her er blot et par eksempler på mennesker, der vil opleve en jul i absolut armod:
De fleste enlige kontanthjælpsmodtagere har størst nedgang i indtægt. De sidder ofte i lejligheder, som koster 7000 eller mere om måneden. Plus varme, el og så videre. Disse borgere mister mellem 3000-3500 kroner pr. måned.

Enlige uden børn modtager ofte §34-særlig støtte til høje boligudgifter. Efter loftet mister de denne og ofte også boligstøtte. De kan også miste 3000 kroner om måneden.

I Københavnsområdet plus Nordsjælland er der reelt ingen lejligheder til 2600 kroner om måneden. Der er ca. 1700 lejligheder til under 4000 kroner, og de bliver selvfølgelig sjældent ledige. Studieboliger er ikke medregnet.

Boligselskaberne udsendte i oktober 13 procent flere rykkere, men dette er udregnet på alle boligselskabernes rykkere. Dette stiger, hvis man kun skal medregne Københavns Kommune. Et forsigtigt skøn er på mindst 17-18 procent. Udsættelsesvarsler vil komme til kommunerne i starten af 2017 og det vil vise katastrofens omfang. Man skal dog huske, at der er familier, som allerede nu frivilligt opsiger deres bolig og flytter hjem til familie eller venner.

SNART VIL vi se romalejre blomstre, blot med hvide fattige danskere ramt af regeringens umenneskelige politik. Men hvad vil regeringen så gøre? Det samme som med romaerne? Slå hårdere ned på betleri og etablering af lejre med bøder eller udvisning?

Borgere, som arbejder deltid og får supplerende kontanthjælp, får den samme nedgang i indtægt, da der bliver regnet ud fra det beløb, de ville have fået, hvis de fik fuld kontanthjælp. Dette var ikke meldt ud til folk i forvejen. Det kom som et chok for dem, at de blev ramt af loftet. Ligeledes får de deres kontanthjælp udbetalt så sent som den 10. eller 11. i måneden, da de først skal have deres lønsedler sendt ind. De skulle blive ”refunderet” i december, hvad de er blevet trukket for i de foregående måneder. Men hos de borgere, jeg har kendskab til, har udregningerne været fulde af fejl.

Jeg glemte den faktor, at man får trukket yderligere 1000 kroner af kontanthjælpen, hvis man er omfattet af 225 timers-reglen. Man kan mærkeligt nok være omfattet af 225 timers-reglen, selvom man ikke er "arbejdsmarkedsparat". Ligeledes er det en smart svinestreg at trække beløbet fra boligsikring og særlig støtte. Så mister man reelt krone for krone. Hvis det var fra kontanthjælpen, ville det i det mindste være før skat.

KONTANTHJÆLPSLOFTET ER en bevidst ideologisk og politisk ”fattiggørelsesstrategi” med det formål at skabe en hær af fattige, der er så desperate, at de vil acceptere arbejdsforhold, der vil få slavearbejde i kinesiske straffelejre til at ligne Lalandia.

Det nyliberale snavs har gjort Per Dichs sang ”Sådan er kapitalismen” fra 1966 til deres særlige julesang. Blot med den lille krølle at de synes fa’me det er fedt, at utak er de armes løn og de riges paradis.

Så spørg mig lige, hvordan fanden alle disse titusindvis af medborgere skal opleve, at julen er hjerternes og børnenes fest. Lars Løkke Rasmussen og hans skrækkabinet viser, at julen er de hjerteløses fest. Julen står i profittens og ikke solidaritetens tegn.

Jul i Løkkeland er en stor fuckfinger til fattige børn, de syge, de svage, de fattige og de arbejdsløse og vækker minder om overklassens klassehad i 20’erne og 30’erne.

Jeg vil gøre Johann Friedrich Struensees berømte ord, til mit nytårsforsæt: ”Jeg arbejder for at gøre dette forbandede Danmark anstændigt”

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

en sangerinde på scenen
Kendte

Superstjerne flyver første klasse - datteren på monkey

Sukkenes bro i Venedig
Rejser

Tusinder køber billet til Venedig 

portræt mand
Kendte

Populær vært

må trække stikket

portræt mand
Krimi

Politiet efterlyser:
Tag ikke kontakt

logo på retsbygning
Krimi

Forældre må ikke

kramme deres søn 

Mand og kvinde
Nyheder

Nye billeder: Sådan

har du aldrig set dem

Mand og kvinde
Kendte

Flytter sammen

Nyheder

Børsen: Driften er normal

Mand og kvinde
Kendte

Nyt ansigt for

150.000 kroner

rød mælle
Sport

Vingerne er faldet af

kø på motorvej
Krimi

Hagl skaber

kaos på motorvej

portræt mand
Nyheder

Tre skibe angrebet

Nyheder

Vi sætter stadig

hveder på bordet

portræt mand
Nyheder

Forlanger svar om

massegrave i Gaza

et par sidder ved et telt
Livsstil

Campingpladser er populære – campingvogne er ikke

kastrup lufthavn
Nyheder

Flystrejke aflyser fly fra Københavns Lufthavn

en lille bil ved den røde løber
Biler

Pioneren Prius

en auktionarius
Helt vildt

Klimt-maleri solgt for 224 mio. kroner

demonstranter med et flag
Nyheder

Rapper dømt til døden 

En smadret bil på en vej
Krimi

Kvinde dræbt i ulykke – mand fængslet

en kæmpe villa ned til en sø
Livsstil

Her er landets dyreste boliger

Nyheder

Boeing i stor krise

en by i et rødt skær
Helt vildt

Athen ser rødt

Mand med indkøbsvogn fyldt med øl og sodavand
Nyheder

Grænsehandel med øl og sodavand lever på lånt tid

Kim Kardashian og Kanye West
Kendte

Superstjerne vil lave porno

Gamle bygninger set ude fra
Krimi

Fem drenge tiltalt for vold på Herlufsholm Kostskole

Lyshåret kvinde foran flag
Kendte

Elvira Pitzner er gravid

Nyheder

Anbefaler prøver i skolen med kunstig intelligens

mand smiler
Kongelige

Grev Nikolais store brøler

Blå blink på politibil
Nyheder

To børn fundet døde i Sverige

Kø på landevej
Nyheder

Dødsulykke:

Hovedvej helt lukket

Biblioteksbygning set ude fra
Nyheder

Politiet skyder og dræber mand på bibliotek

Kvinde poserer på rød løber
Kendte

Fotograf var uvilligt vidne til stjernes bilsex

Mand taler med to kvinder
Debat

Søren Baastrup: Bål, brunsviger og bodyshaming

sanger på scenen
Kendte

Johnny Cash

klar med nyt album 

kvinde med rødt øje
Kongelige

Dronningen ser rødt 

tyk person holder sig på dellerne
Sundhed

Ung forsker:

BMI er forældet

butik smadret
Biler

Smadrede ind i Netto:

Nu kaldes bilen tilbage

politi til stede på vej
Krimi

Politiet massivt til stede

i boligområde 

Nyheder

Dommer til Trump-advokat:

Du er ved at miste al

troværdighed

person ser tv
Film og TV

Streamingtjeneste

vil stoppe deling af

koder 

Retten i aarhus set udefra
Krimi

Tasketyve gik efter ældre kvinder

mand går med alligator
Helt vildt

Video: Nedlægger

alligator på åben gade

folk på vej ind i bygning
Mad og drikke

Stopper salg af

chokolade

Politifolk og en politibil i en skolegård.
Krimi

Seks syrebomber

kastet ind i skolegård

Katerina og Elvira Pitzner på den røde løber.
Kendte

Diamantfamilien

afslører forlovelse

Siden af en politibil
Krimi

16-årig dreng anholdt

efter bombetrussel

En lilla skattekiste
Nyheder

Ægte dansk skattejagt:

Gemmer kiste med

500.000 kroner 

Fra folketinget
Nyheder

Løsgænger

stifter nyt parti

En kuglepen på en lottokupon
Helt vildt

Bliver aldrig

vildere

Hylder i et supermarked.
Nyheder

Dårligt nyt for

forbrugerne

Ulrik Sjølin
Krimi

Betjent brød regel -

tiltalt blev frifundet

Lars Ulrich bag trommerne medtungen ud af munden
Kendte

Koster 48 millioner

En travl hospitalsgang
Nyheder

Frygter for

patientsikkerheden

Nyheder

Gløder blusser

op på Børsen

En helikopter i luften
Nyheder

Helikoptere støder sammen

i luften: 10 personer døde

Kronprins Christian i profil i jakkesæt.
Nyheder

Sneg sig ind til

Christians fødselsdag

Nyheder

Anders Fogh:
Tjener millioner

portræt kvinde
Kendte

Nu er hun hacket

logo på bil
Nyheder

Fortsat brandvagt ved Børsen 

to piger hopper ibassin
Nyheder

Varmen er på vej

Mand og kvinde
Kendte

Er endelig blevet forældre

netto logo
Krimi

Politi søger vidne: Ramt

af bil ved kassen i Netto

statue foran rød bygning
Krimi

Læge havde samleje

med psykiatrisk patient

portræt mand
Nyheder

Trump:

En trist dag for USA

tre hundehvalpe
Nyheder

Efter mishandling:

Klar til adoption 

portræt mand
Nyheder

Asylansøgere til Rwanda 

mønter
Nyheder

Er der penge

på vej til dig?

en mand på krykker
Kongelige

Kong Harald drosler ned

en ladestation
Biler

Ladepark indvies:
Her kan du lade gratis

sammenkopieret billede med mand og politi
Krimi

OVERBLIK: 
Seks dømt - kvinde ankede og fik to år mere for drab på 40-årige Frank Nørgaard

et par foran et hus og to biler
Kendte

Janni Ree:

Det er en lodret løgn

bygninger set fra vejen
Nyheder

Friskole begæret konkurs

en ældre mand
Kongelige

Kong Harald i arbejdstøjet efter sygemelding

Pr på den røde løber
Kendte

DR-vært gravid

et valgsted
Nyheder

Populær feriedestination tager ved valg et skridt mod Kina

en bil salter en vej
Nyheder

Koldt forårsvejr
giver glatte veje

politifolk fører mistænkte væk
Krimi

Mand fundet død:

Fem personer anholdt

en politiuniform
Krimi

18-årig kvinde er fundet