Ældresagen forudser papirløse problemer
400.000 danskere over 64 år, har aldrig været på internettet. Foto: Colourbox
Danmark skal være et papirløst samfund i 2015. Det skaber store udfordringer for den ældre del af befolkningen, siger Ældre Sagen.

Fra 2015 skal alt fra folkepension, revalidering og sygedagpenge klares over computeren.

Danmark skal med andre ord være papirløst. Det er indholdet af en aftale, som regeringen har indgået med KL og Danske Regioner.
Aftalen vil blive offentliggjort senere i dag, skriver Jyllands Posten.

Hos Ældre Sagen kan man godt se, at det er et nødvendigt skridt, men forudser samtidig, at det kan medføre en del udfordringer hos den ældre del af befolkningen.

"Som vi ser, er det en meget meget stor udfordring, når der i dag er 400.000 over 64 år, der aldrig har været på internettet", siger chefkonsulent i Ældre Sagen Claus Blendstrup til Newspaq.

Og selvom den skriftlige del af aftalen, som Jyllands Posten gengiver i dag, ikke er til at tage fejl af, vil Claus Blendstrup alligevel afvente og høre fra Claus Hjort Frederiksen selv, hvordan det skal tolkes. For som det står i øjeblikket, kan han godt forstå, hvis der er ældre, der bliver bekymrede.

"Jeg kan godt forstå, hvis de bliver urolige, men på den anden side, kan vi ikke tro, at det er ment så bogstaveligt, som det er skrevet. Men vi vil meget gerne høre finansministeren præcisere, hvad han mener, med det der står.", siger Claus Blendstrup.

Claus Hjort Frederiksen præsenterer aftalen senere i dag. Den indebærer blandt andet, at flytning, opskrivning til skole og SFO, SU og pasfornyelse skal være digitaliseret allerede fra 2012.