Administration 

Årets Julemærke er børnenes Julemærke

Nogle smiler, griner og laver ansigter. Andre er mutte og en enkelt græder. Det er tydeligvis ikke modeller, der er brugt til årets Julemærke - det er børn på Julemærkehjem. Børn med hver sin historie.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

 

I år er det 100 år siden det første Julemærkehjem åbnede i Danmark. Siden da har over 70.000 børn fra hele landet fået glæde og gavn af et ophold. Det afspejler sig på årets Julemærke, der består af 50 tegnede portrætter af børn på Julemærkehjem.

- Den bedste måde vi kan fejre Julemærkehjemmenes jubilæum på, er ved at lade dem, det hele drejer sig om, komme til orde  - nemlig børnene på Julemærkehjem, fortæller direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

For selvom Julemærkehjemmene har hjulpet børn i Danmark i 100 år, er behovet fortsat stort. Faktisk har hjemmene en historisk lang venteliste og en ventetid på op til 16 måneder her i jubilæumsåret.

- Selvom vi ikke sender så mange fysiske julehilsner længere, så håber vi inderligt, at folk ser Julemærket som et støttemærke, og køber det. Julemærket er fortsat den største indsamling til Julemærkehjemmene - og dermed hjælp til børn der mistrives og slås med en hverdag med mobning og social isolation, siger Søren Ravn Jensen.

 

Kunstneren bag årets Julemærke er 48-årige Carl Quist-Møller. Multikunstner er næppe for meget sagt, for på cv'et står blandt andet animator, forfatter, illustrator, historiefortæller og trommeslager. Han er designeren bag Jungledyret Hugo og kendt af mange børn som Løgnhalsen fra Ramasjang . Carl Quist-Møller modtog Dansklærerforeningens Forfatterpris i 1999. Om arbejdet med årets Julemærke fortæller han:

- Jeg har besøgt alle fire Julemærkehjem, og det har gjort et stort indtryk på mig at arbejde med børnene. Det er blevet til 50 hudløst ærlige illustrationer af børn som de ser ud i dag - nemlig naturlige, frække, sjove, kede af det, fjollede, glade og sure. Det er portrætter af børn, der igen tør mærke og vise deres følelser. Jeg har placeret de moderne børn i midten af en frimærkeklassiker - ellipsen. En komposition der var typisk for 100 år siden. Og farveholdningen er enkel, netop for at illustrere spændet mellem 1912 og 2012.

 

Bag hvert enkelt Julemærke er en historie om et barn, der havde brug for hjælp. Et af dem er 9-årige Selma, som var på Julemærkehjem i starten af året. Hun var overvægtig, følte sig anderledes og måtte skifte skole på grund af mobning. Selmas mor, Line, husker tydeligt datteren reaktion efter første dag på den nye skole. Selma kom glad hjem og sagde: 'der er slet ikke nogen, der har slået eller drillet mig i dag, men måske er det bare fordi jeg er ny'.

På Julemærkehjemmet fik Selma hjælp til at tabe sig og redskaber til at imødegå mobning. Samtidig fik hun genopbygget sit selvværd, så hun i dag er en glad og aktiv pige, der trives og har fået venner.

 

Julemærket, som vi kender det, er enestående for Danmark. Opfundet af Einar Holbøll i 1903, og på gaden for første gang i 1904, hvor det blev solgt for 2 øre. I dag koster det lidt mere - men idéen er uforandret: At hvert et mærke støtter børn i Danmark, der har brug for hjælp.

Årets Julemærke kan købes på posthuse, i postbutikker, på www.postdanmark.dk, hos SuperBest, Land & Fritid, Kop & Kande og hos Julemærkefonden, tlf. 33 13 37 45 eller www.julemaerket.dk.

 

Vi kan tilbyde dig en af følgende cases. Alle er børn, der er tegnet til årets Julemærke. Kontaktoplysninger fås via Julemærkefonden.

Louise ønskede at komme på Julemærkehjem på grund af lavt selvværd og overvægt.
Hun oplevede under opholdet, at hun ikke var den eneste, der havde den type problemer, og det hjalp hende, samtidig med at hun opnåede et fint vægttab.
I dag er Louise en glad pige, der har bevaret selvværdet. Kort sagt hun har det rigtig godt.

Frederik kom på Julemærkehjem på grund af mobning og moderat overvægt. Frederiks var meget glad for at være på Julemærkehjemmet, og opholdet har vendt ham 180 grader. Han er en helt anden dreng, der har overskud til a tackle mobning. Han har fået mod på livet.

Oliver kom på Julemærkehjem på grund af overvægt og manglende selvværd. Han var tidligere en glad og udadvendt dreng, men i takt med at vægten steg blev han mere indesluttet og begyndte at trøstespise. En ond cirkel, som familien ikke kunne bryde. Under ophold tabte Oliver sig til normalvægt, magtede de udfordringer, han mødte og genvandt selvværdet gennem personlige sejre. Oliver holder vægten og livsstilen og har en god forståelse for kost og motion. Og han er stolt over at fortælle om sit ophold.
Mor siger: Det som opholdet på Julemærkehjem gav Oliver, kunne vi ikke have gjort selv.

Martin havde en svær opvækst på grund af synsproblemer, der først blev opdaget sent. Dårlig start i skolen med mobning og nederlag. Trøstespisning og meget fokus på mad.
Under opholdet på Julemærkehjem oplevede Martin at alle børn var lige og havde de samme problemer, men også at der er en løsning på det. Martin blev meget motiveret af point for motionen, tabte sig flot og fik nye venner. Er nu en glad dreng, der fungerer på alle måder - motionerer og holder vægten.

Før ophold var Selma en meget inaktiv pige, og hun blev mobbet i skolen, og havde få venner. Der var daglige diskussioner ved middagsbordet og dårlig stemning i familien.
På Julemærkehjemmet fik Selma en forståelse for, at hun ikke kan spise løs uden at tage på, og hun tabte sig. Selma blev glad for sang. Nu gør Selma det der skal til omkring kost og motion for at hun ikke tager på. Opholdet har hjulpet hele familien, og der er ikke længere diskussioner omkring middagsbordet.

 

 • Født 24. juni 1964 i København.
 • Uddannet animator på Dansk Tegnefilms Kompagni samt Danmarks Design Skole
 • Designede Jungledyret Hugo på bog og til film. Var i en årrække ansat som tegner på Experimentarium og har der efter arbejdet som freelancetegner.
 • Skrevet bøger, teaterstykker, og børne-tv, spillet skuespil og slået på trommer i ind- og udland.
 • Carl er kendt som Danmarks største løgnhals, når han optræder som Løgnhalsen i børne-tv og som løgnagtig fordragsholder for både børn og voksne.
 • Har tegnestuen - Ej Blot til Løgn på Christianshavn.
 • Gift med Katrin, far til Anton, Selma, Clea og Otto


 • Årets Julemærke fås i fuldt sortiment hos Julemærkefonden. Hos vores forhandlere kan du få de selvklæbende produkter, helark til 60 kroner, miniark til 15 kroner og mega-arket til 20 kroner.
 • Årets Julemærke kan købes på alle landets posthuse, i postbutikker, hos frimærkeforhandlere og på www.postdanmark.dk. Ligeledes hos SuperBest, Land & Fritid, Kop & Kande og hos Julemærkefonden på hvor du også kan læse om de mange andre Julemærkeprodukter.
 • Du kan også få årets Julemærke i elektronisk form til dine mails på www.e-julemaerket.dk.


 • Der findes Julemærkehjem i Hobro, Kollund, Skælskør og Ølsted
 • Hvert år får ca. 700 børn et ophold på et Julemærkehjem
 • Børn på Julemærkehjem er mellem seks og 14 år
 • Julemærkehjemmene hjælper børn ud af social isolation og styrker deres selvværd
 • Julemærkehjemmene giver børn redskaber til at imødegå mobning
 • Et barn taber i gennemsnit 9,3 kg i løbet af et ophold
 • Lige nu venter børn i op til 16 måneder på at få hjælp!
 • Julemærkehjemmene finansieres af salg af Julemærker og indsamlede midler fra private, virksomheder og fonde. Vi modtager kun et mindre offentligt driftstilskud.
 • Læs mere om Julemærkehjemmene på www.julemaerket.dk

 

 
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pengesedler og mønter
Nyheder

Skrabede sig til milliongevinst - barnebarn får det halve

tilskuere
Sport

Se video: Fodboldfans jagter dommer og kaster brændende fakkel ind i hans bil

frederik og margrethe
Kongelige

Første gang i flere år: Dronningen og kronprinsen rejser udenlands

brandbiler
Krimi

Voldsom brand på bosted - en fundet død

dollars-sedler
Helt vildt

Kvinde havde lagt plan for lottogevinst inden hun vandt

stormvejr
Nyheder

Storm på vej
- her kan den ramme

bakterier
Sundhed

Bor du i et legionella-ramt område?

tallerken med hummus
Mad og drikke

Du må ikke spise denne hummus

Molly Egelind og kolleger
Kendte

Sygeplejeskolen-stjerne: Jeg har ikke følt mig specielt voksen

esben
Kendte

Esben Dalgaard:

Udfordrende at få en dødsdom

Chris Anker
Sport

Chris Anker Sørensen:

Udgiver bog efter sin død

La Palma
Helt vildt

Vild video:

Lava får pool til at koge

Ulla Vejby
Film og TV

Sygeplejeskolen eller Badehotellet:

Jeg elsker roller med skæve personligheder

lønninger
Nyheder

Det tjener cheferne: Årsløn 57 millioner

Grønland
Nyheder

Grønland: Rekordhøjt antal smittede

vm
Sport

Dansk VM-guld i enkeltstart

Bangkok
Nyheder

Bangkok gør klar til turister i november

Nyheder

Regeringen afviser indgriben på boligmarkedet

en masse bliver vaccineret
Corona

Corona på tilbagetog i Danmark:

Kontakttal på 0,7

en blond kvinde med protest-skilt bagved
Krimi

Sådan blev den russiske spion slået ihjel

En mand i mørkt tøj
Kendte

Simon Kvamm har solgt sit hus i Nordjylland

Krimi

26-årig anholdt for voldtægt af 60-årig 

en gøende hund
Dyreliv

Sådan stopper du din hunds gøen

Billede af skægget mand, som vinker og Mary i løbetøj
Kongelige

Kronprinsesse Mary jubler:

Far på besøg

Skyskrabere set nedefra
Krimi

Selvmorder rammer sagesløs fodgænger – begge dør

billeder af hunde på en jernlåge
Krimi

75 hunde dør i brand på hundepension

to med maske fotograferer hinaden foran et skilt
Corona

COVID-19 har slået flere amerikanere ihjel end den spanske syge

En ældre dame smiler
Sundhed

Farvel gebis:

Vi beholder vores naturlige tænder

to mennesker med masker
Nyheder

Trudeau fortsætter efter canadisk valg

Osrams hovedkontor
Nyheder

Mand stjal

67 kilo guld

fra sit job

En politibetjent set fra ryggen.
Krimi

Fuld mand

bed betjent

Chris Anker Sørensen
Sport

Chris Anker Sørensen:

Bror døde også på cykel

Chris Anker Sørensen og hans kone Michelle til en prisuddeling i 2019.
Sport

Chris Ankers kone i chok:

Kan ikke rumme at jeg

aldrig skal kysse ham igen

Sangeren Annika Aakjær på den røde løber med vildt og rødt hår
Underholdning

Annika Aakjær syg:

Aflyser alt

Retten i Aalborg set udefra.
Krimi

52-årig indrømmer

drab på ekskone

En kæmpe bunke blandede vingummibamser i forskellige farver.
Mad og drikke

Farlige vingummier –

du kan blive kvalt

Screendump fra overvågningsvideo manden, der er klædt i sort er meget utydelig.
Krimi

Voldtog 60-årig kvinde

ved du hvem han er?

Corona
Nyheder

Pfizer: Vaccine til børn er sikker og virker

Nyheder

Rusland:

Otte personer døde i skyderi 

Hørsholm
Nyheder

Ejendomsmarkedet gløder: Boligdrømme til over 30 millioner

Katrine Greis-Rosenthal
Underholdning

Sygeplejeskolen-stjerne:

Har fundet det gode familieliv

Nyheder

Da Kanariske Øer:

5000 er evakueret 

The Crown
Underholdning

Emmy-uddeling: The Crown løb med store priser  

tænder
Nyheder

Styrelse stopper salg af tandblegemidler

Portræt af Anne Louise Hassing i blødt lys der ligner solopgang og en hvid kjole.
Kendte

Anne Louise Hassing

kærligheden brast

Et sæt hænder klædt i blå engangshandsker med en klud i den ene og en spray i den anden.
Nyheder

Vil have en

hygiejnemilliard

til rengøring

Portræt af Mathilde Falch på en sort baggrund.
Underholdning

Toppen af poppen:

VILLE tale om andet

end musikken

Portræt af Tina Lund i solskin med udslået hår.
Kendte

Tina Lund

gift igen

Nyheder

Vulkan i udbrud

på ferieø

ATK-bil
Krimi

Blitzet: "Førerløs" bil

drønede igennem byzone

Prins Andrew i forgrunden bag ham ses prinsesse Beatrice med en stor sort og hvid hat.
Kongelige

Dropper sit skjul:

Besøger datter

på hospitalet

En flersporet stor vej med en cykelovergang og en vejbro oppe over,
Sport

Chaufføren var

IKKE skyld i

Chris Ankers død

Sarah Grünewald og christiane schaumburg-müller
Kendte

Vild med dans-vært: Jeg trives ikke med noget der er forbudt

Peter Kofod og Anders Vistisen
Nyheder

DF-profil: Jeg vil arbejde dag og nat for dansk brexit

John Rosenhøj
Nyheder

DF'er beskyldes for at have tilbudt prostitueret som "slavetøs"

billede af politibil
Krimi

Mystik: Mand alvorligt såret af knivstik på dansk motorvej

noller
Kendte

Noller: - Jeg fortryder ikke noget

Sport

Cykelverdenen sørger over Chris Anker Sørensens død

Janni Ree
Kendte

Janni Ree:

Udgiver bog om tabu

natteliv
Nyheder

Efter genåbningen:

Vi vælter i byen

Øgendahl
Kendte

Mick Øgendahl:

Hædret med flise

tårnspring
Helt vildt

Vildt spring:

Hopper fra 21 meter høj klippe

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette Frederiksen: Vi må løse Arne-udfordringer

mascha vang
Film og TV

Rystet Mascha Vang:

Det var modbydeligt

tauson
Sport

Clara Tauson i sin anden WTA-finale

thulesen
Nyheder

Thulesen Dahl genvalgt som formand 

en politiafspærring og nogle betjente
Krimi

52-årig erkender drab på kvinde 

en rødhåret dame i kjole og en mand i jakkesæt
Nyheder

Støjberg og Thulesen Dahl fik stående klapsalver

En gammel mand med høj hat og en lidt yngre med samme hat
Kongelige

Det her var prins Philips sidste (muntre) sætning

pia kjærsgaard går ned ad en trappe
Nyheder

Pia Kjærsgaard giver Thulesen Dahl sidste advarsel

to dansere på et gulv
Kendte

Vild med dans-deltager: Det er uacceptabelt

en håndværker foran en villa
Nyheder

Hver anden glemmer deres skattefradrag

en dame sms'er bag rattet
Krimi

Mobiltelefoni:

Vi overtræder loven konstant

Nyhavn med turister
Nyheder

København kåret:

Sikreste by i verden

Udrykningskøretøjer på en vej
Krimi

Strømmen gik i flere byer

pia kjærsgaard i folketinget
Nyheder

Et års ballade i Dansk Folkeparti

et sort hvidt billede af en smilende mand
Nyheder

Mystik omgiver stadig Dag Hammarskjölds død 60 år efter

vild med dans
Film og TV

Vild med dans: De røg ud 

Taliban
Nyheder

Taliban genåbner skoler: Kun for drenge

Krimi

41-årig kvinde dræbt af skud