Industriarbejdere: Vi kan slå Kina

Danmark
Vi kan godt hamle op med Kina, mener danske tillidsfolk i industrien. Det er bare ikke på lønnen. (Foto: Foto: Colourbox.com)

Der er masser af optimisme blandt tillidsfolk i industrien. Danmark kan konkurrere på kvalitet, uddannelse og fleksibilitet, lyder det.

Selvom udflytningen af produktionsjob til Kina i de senere år har efterladt tomme fabriksgulve i Danmark, så er der alligevel optimisme i industrien.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F, viser, at selvtilliden ikke er pillet ud af de danske kedeldragte.

400 3F-tillidsfolk i industrien vurderer, at selvom den danske løn ikke kan hamle op med den lave kinesiske, så er danskerne bedre til at få ideer og til at samarbejde med ledelsen.

"De peger på en række punkter, hvor vi kan give kineserne baghjul. Det skal vi bygge videre på og understøtte," siger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen til Fagbladet 3F.

Siden 2000 er hvert fjerde job således forsvundet i industrien - fra 460.000 til omkring 340.000.

"Jeg er meget bekymret for de mange industriarbejdspladser, der er forsvundet i Danmark de sidste mange år. Hvis vi skal bevare industriproduktion her i landet, skal vi gøre en ekstra indsats," siger Poul Erik Skov Christensen til Fagbladet 3F.

3F'erne må en tur på skolebænken, mener han.

"Det er vigtigt, at vores medlemmer både udnytter de muligheder for uddannelse, der allerede er i for eksempel Industriens Kompetenceudviklingsfond. Men også at politikerne standser nedskæringerne på erhvervsuddannelserne og prioriterer dette område langt højere," siger Poul Erik Skov Christensen til Fagbladet 3F.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd