Julefreden i Tivoli truet: Ansatte klar til strejke
Tivoli Food Hall bliver ramt af konflikt den 14. december. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
14 barer og restauranter i Tivoli Food Hall kan blive ramt af konflikt fra fredag den 14. december, fordi de ikke har overenskomst for deres ansatte.

Julefreden i Tivoli Food Hall er truet af en konflikt mellem fagbevægelsen og 14 restauranter, der ikke vil underskrive en overenskomst for deres ansatte.

3F København har sendt strejke- og blokadevarsel til 14 af de 18 restauranter i Tivoli Food Hall. Det drejer sig blandt andet om kæder som Gorms Pizza og Cock’s & Cows. Konflikten træder i kraft fra fredag den 14. december.

- Jeg regner med, at der vil være stor opbakning, så vi kan få ordentlige forhold. Vi ønsker ikke at ramme de tre forretninger i Tivoli Food Hall, der har overenskomst, men jeg forventer, at konflikten vil ramme de andre hårdt, siger formand Bjarne Høpner til Avisen.dk.

3 ud af 18 har overenskomst

Siden november sidste år har 3F København forsøgt at tegne kollektive overenskomster med de 15 forretninger i Tivoli Food Hall, der ikke har overenskomst.

Kun tre af Tivoli Food Halls 18 restauranter har overenskomst. Det drejer sig om Espresso House, Letz Sushi og Ricco’s Kaffebar. Derudover er 3F stadig i positiv dialog med Sticks'N'Sushi og har derfor endnu ikke sendt et konfliktvarsel den vej.

3F-formanden Bjarne Høpner mener, at arbejdsgiverne trækker forhandlingerne i langdrag.

- Vi har ikke fået oplyst, hvor vi er uenige, men blot at arbejdsgiverne anser de her møder for at være formålsløse. Det må jo så betyde, at de ikke mener, at de har noget at forhandle med os om, siger Bjarne Høpner.

Uforstående arbejdsgivere

Forretningerne i Tivoli Food Hall er selvstændige forretninger, der lejer sig ind hos Tivoli.

Det er således ikke Tivoli, der har ansvaret for at få forhandlet en overenskomst på plads for forretningerne.

Hos arbejdsgiverne undrer man sig over den optrappede konflikt:

- Jeg havde en klar fornemmelse af, at vi havde en god dialog, så det kommer meget bag på mig. Vi har som virksomhed været meget imødekommende over for at finde en løsning, men den er åbenbart strandet nu, siger Daniel Knuttel, der er administrerende direktør for Cock's & Cows og Chicks by Chicks.

via Listen To News