200 frivillige sikrer Superliga i Haderslev
Sønderjyske får ny tribune. Foto: Claus Bonnerup / POLFOTO
Sønderjyderne kan også se Superliga-fodbold i næste sæson efter frivillige har bygget en tribune med plads til 1500 mennesker.

Sønderjyskes hjemmebane, Haderslev Fodboldstadion, har ikke de 3.000 siddepladser, der er nødvendige for leve op til licenskravene i DBU og dermed reglerne for banerne i Superligaen.

Da klubben ikke har kunnet mønstre de 20 millioner kroner, som et nyt tribuneafsnit med plads til 1500 tilskuere koster, har Sønderjyske bedt om hjælp fra frivillige i lokalsamfundet.

Derfor har et par hundrede frivillige sønderjyder over de sidste par uger været i gang med at udbygge den eksisterende ståtribune på den modsatte langside af hovedtribnen.

Man har taget udgangspunkt i den oprindelige ståpladstribune. Her har man støbt et betonskelet, hvor man kan påmontere plastiksæder.

"I morgen møder en masse unge mennesker, pensionister og andre frivillige op med skruemaskiner. Så skal vi have skruet de 1500 sæder op, så vi kan leve op til Superligakravene," siger kommunikations- og marketingschef Kell Haugaard til Newspaq.

Hidtil har Sønderjyske spillet på en licens, som gav klubben lov til at spille med kun 1500 siddende tilskuere. Med den interimistiske Sydbank Tribune, som det nye byggeri er døbt, er der også superligafodbold i Haderslev efter sommerferien.