En 58-årig kronisk syg mand fra jyske by Fjelstrup er for syg til at have et arbejde. Men han må alligevel ikke være hos sin døende mor på Sjælland.
Jack Holtegaard har KOL, sukkersyge, kroniske smerter i ryggen og utætte vener i benene, hvor væsken hober sig op. Han har været på dagpenge i snart seks år og har aldrig haft et fleksjob.
Hans mor, Lissy Holtegaard, bor på Nordsjælland og er dødeligt syg af kræft.
Jack Holtegaard ville gerne være hos hende i denne uge, hvor hun får kemo, men har fået nej. Han SKAL deltage i et arrangement for mulige fleksjobbere, siger hans beskæftigelsesvejleder ifølge JydskeVestkysten.dk.
Sagen er i dag blevet voldsomt kommenteret på Avisen.dk's Facebookside. De fleste læsere er forargede over Haderslev Kommunes behandling af Jack Holtegaard og hans mor.
"Kommer ikke bag på mig. Kender til flere sagsbehandler, der har opgivet deres job, da de ikke kan holde til at behandle svage mennesker på den måde, de bliver behandlet på i disse tider," lyder en af mange kommentarer til sagen.
"De mangler forståelse for andre mennesker"
En anden læser, Erik, fortæller, at han selv har oplevet noget tilsvarende med sin mor.
"Hun skulle udskrives efter sondeoperation, og jeg var indkaldt til møde på jobcentret, og de "kunne" ikke udsætte samtalen til næste dag," fortæller Erik, som derfor var tvunget til at få rykket udskrivelsen af moren med tre timer.
"De mangler fuldstændigt forståelse for andre mennesker, bare for at overholde reglerne. Det er den slags opførelse, som gør at folk foragter sagbehandlerne og kommer med truslerne og evt. vold på sagsbehandlerne," skriver han.
Totalt følelsesforladt
En læser konstaterer, at kommunale systemer ikke har noget at gøre med følelser. Vedkommendes søn blev kaldt til sygesamtale på kommunen, mens han lå på hospitalet, fordi han blevet kørt ned af en lastbil.
"Så sagde jeg: 'Ok, vi hyrer lige en ambulance på kommunens regning. Så måtte han godt vente, til han var klar. Hvor er med følelsen henne? Nåhr nej, det er kun penge, de går op i."
"Skam jer!"
En læser sender denne appel af sted til Haderslev Kommune:
"Lad dog manden være ved sin syge/døende mor. Hellere skulle man være glad for, at familier er der for hinanden i disse situationer. Vedkommende, der har truffet afgørelsen om, at manden skulle tage hjem, burde skamme sig så meget!"
Og en læser, Majken, kommer med et forslag: Det burde være sådan, at når pårørende er dødelig syg, så sender hospitalsmyndighederne eller lignende en skriftlig dokumentation om den pårørende til kommunen.
"Så kan dette gælde som gyldig grund til at udskyde en - undskyld mit sprog - en skide samtale, som ingen steder fører hen. Og lad så de kronisk syge få deres førtidspension," lyder det i hendes kommentar.