Viceborgmester om krav til døende Paul: "Følger bare lovgivningen"

Arbejdsliv
Det giver ikke mening hverken menneskeligt eller økonomisk at inddrive 280 kroner fra en terminal kræftpatient, mener Jon Krongaard (DF), der er viceborgmester i Haderslev. (Foto: Foto: Ludvig Dittmann / Ritzau Scanpix arkiv)

De ansatte følger bare loven, når de opkræver småpenge fra en terminal kræftsyg. Men vi skal undgå heksejagt og se på, om vi ikke kan tolke loven mindre stramt, siger viceborgmester.

Man skal ikke rette vreden mod sagsbehandlerne, der sender en terminal kræftpatient et brev med et krav om at tilbagebetale 289 kroner og 73 ører.

Sådan lyder det fra Jon Krongaard (DF), som er viceborgmester og formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget i Haderslev Kommune, til sagen om den døende Paul Erik Lund.

JydskeVestkysten skrev torsdag, hvordan den kræftsyge 53-årige pludselig havde modtaget et krav om at forklare pengene, som var en forsinket indtægt fra en tidligere arbejdsgiver.

Vær vred på loven, ikke de ansatte

Paul Erik Lund er nu førtidspensionist, men var på kontanthjælp på daværende tidspunkt.

Sagen har nu fået Jon Krongaard til at bede beskæftigelses- og integrationsudvalget om at redegøre for, hvordan praksis normalt er i den slags sager.

- Jeg kan undre mig over, at det er praksis at vi indhenter så små tilgodehavender hos terminale patienter. Jeg synes, vi skal overveje, om vi ikke bør tolke lovgivningen mindre stramt, når det drejer sig om den slags sager, siger han til Avisen.dk.

Han kan godt forstå, at sagen har vakt forargelse, men advarer mod at man retter vreden mod de ansatte, som har sendt opkrævningen til Paul Erik Lund.

- Det er jo ikke sådan, at de sidder krakilsk og kradser penge ind. De følger bare lovgivningen, så det er den, vi skal være fortørnede på. Det skal ikke være en heksejagt på sagsbehandlerne, men noget skal ændres i måden, vi tolker loven på, siger Jon Krongaard.

 

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald