VK afviser energiministers hånd
Klimaet skiller vandene på Christiansborg, hvor 38 kroner fik nye forhandlinger til at bryde sammen. Foto: Colourbox
Oppositionen er langt fra tilfredse med den besparelse på en milliard kroner på danskernes elregning, som ministeren har fundet.

Duer ikke. Prøv igen.

Sådan lød oppositionens svar til energiministeren, kort efter forhandlinger om ny klimaaftale med regeringen og de øvrige partier i Folketinget gik i gang.

"Vi har bedt regeringen om at gå tilbage og kigge på det en gang til. Vi har en maksimal ramme på tre milliarder kroner, og vi er meget bekymret for de danske arbejdspladser, fordi man sender to job ud af landet, hver gang man skaber et," siger finansordfører Peter Christensen (V) til Newspaq.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har ellers fundet en milliard kroner, som danskerne alligevel ikke skal betale over elregningen. Dermed vil regeringen øge energiafgifter med 4,6 milliarder sammenlagt i 2020.

Men det er stadig for meget, siger oppositionen, fordi de mener, at afgifterne vil kvæle virksomheder og dermed arbejdspladser.

"Regeringen skal tage vores bekymringer om arbejdspladser seriøst, og hvis ikke de har yderligere indrømmelser, så er der ingen grund til at mødes igen," fortæller han.

Da oppositionen selv har foreslået en ekstra elregning på 3,6 milliarder kroner er der nu kun 38 kroner per husstand, som skiller de politiske vande.

"Det er ikke et ultimatum, men vi har sagt, at vi skal nærme os, og vi er trods alt en milliard fra, så der er masser af steder, hvor vi kan gøre det bedre," forklarer den konservative klima- og energiordfører Mike Legarth til Newspaq.