V-profil: "Selvfølgelig har det konsekvenser"
Peter Christensen, finansordfører for Venstre, erkender, at den kortere dagpengeperiode rammer ledige hårdt. Jens Dresling
Venstre erkender, at ledige bliver ramt af dagpengereform.

Der lyder nye toner fra det store oppositionsparti Venstre omkring dagpengereformens konsekvenser.

Her kan du læse hele interviewet med Peter Christensen, hvor han erkender, at den forkortede dagpengeperiode giver økonomiske vanskeligeheder i mange danske hjem.

Da I vedtog dagpengereformen, gjorde I det da med åbne øjne i forhold til, at der ville ryge nogle mennesker ud af dagpengesystemet. Det accepterede I?

"Jamen, det er der er ingen partier, som kan blive overraskede over, fordi sådan har det altid været uanset, hvor lang dagpengeperioden nu var. Så det er ikke seriøst at påstå, at man ikke vidste, at der var nogen som ville blive ramt af en kortere dagpengeperiode."

Hvad vil du sige til dem, som står til at ryge ud? - for der er vel ikke nogen som tror, at alle kan blive reddet...

"Det vil jeg i hvert fald ikke love. Jeg mener, det bedste initiativ, man kan gøre, det jo at se på, hvordan Danmark så ud, da vi havde højkonjunktur. Hvad var virkeligheden, da der var gang i kedlerne og der blev skabt en masse private job? Ja det var at ledigehden var historisk lav. Derfor er den eneste reelle løsning jo, at vi får skabt nogle rammevilkår, så vi får skabt job."

Mennesker bliver ramt

Men der er nogle familier, som står til at få omkalfatret deres privatøkonomi. Nogen af dem kommer til at stå helt uden indtægt, andre står til at få kontanthjælp.

"Vores klare løsning det er, fordi vi tror, det er den måde vi hjælper ledige danskere bedst muligt. Og det er omdrejningspunktet for vores finanslovsudspil."

Hvad synes du om den kommentar som Margrethe Vestager ko med for et par uger siden, hvor hun sagde 'sådan er det jo' om dem som står til at ryge ud?

"Jeg kan være i tvivl, om hun virkelig har ment det, fordi selvfølgelig har det nogle konsekvenser for mennesker, der bliver ramt. Og det kan bestemt være alvorligt for privatøkonomien. Det bedste vi kan gøre, det er at lade være med hele tiden at lægge nye skatter og afgifter på arbejdspladserne i Danmark, fordi så bliver der færre af dem og endnu flere vil blive negativt ramt."