Vesten sætter 10-dages deadline i Syrien
FN's Sikkerhedsråd får snart nyt resolutionsforslag på bordet, der skal stoppe den blodige Syrien-konflikt.

Ti dage.

Så lang tid - og ikke længere - får det syriske regime og præsident Bashar al-Assad til at stoppe brugen af tunge våben.

Sådan lyder den konkrete deadline fra vestlige stormagter ifølge et helt nyt forslag til en resolution i FN's Sikkerhedsråd, som nyhedsbureauet AFP har fået indsigt i.

Hvis Assad ikke lader kanonerne hvile, når tidsfristen er udløbet, skal han straffes med sanktioner, lyder det.

Der vil blive tale om såkaldte ikke-militære sanktioner under kapitel 7 i FN-chartret, hvis ikke det syriske regime stopper deres offensiv mod syriske oprørsbyer.

Rusland og Kina, som begge har faste pladser i Sikkerhedsrådet, har tidligere blokeret for, at det internationale samfund kan straffe Assad-regimet for de blodige angreb på civilbefolkningen, der har rystet det mellemøstlige land.

Topdiplomaten Kofi Annan, som er tidligere generalsekretær i FN, har forsøgt - indtil videre forgæves - at forhandle en levedygtig fredsaftale på plads i Syrien.

- Rådet diskuterer nu, hvad dens næste skridt vil være, og hvilke handlinger man vil foretage, lød det onsdag fra Annan på en talerstol i schweiziske Geneve.

- Vi vil høre mere i de næste par dage, tilføjede han.

Ifølge nyhedsbureauet dpa vil Frankrig snart lægge et resolutionsforslag på bordet i FN's Sikkerhedsråd, som landet er permanent medlem af.

Franskmændene lægger angiveligt op til sanktioner mod Assad-regimet, der ikke har levet op den syriske fredsplan, som ikke mindst Kofi Annan har forsøgt at gøre til virkelighed for den så hårdt prøvede civilbefolkning i landet.

De europæiske magter Storbritannien og Tyskland støtter også idéen om sanktioner.

/ritzau/AFP