USA: Bin Ladens efterfølger er en bleg kopi

Al-Qaedas nye leder Ayman al-Zawahiri har ikke den samme karisma som Osama bin Laden. Men terrornetværket udgør stadig en trussel.
Zawahiri når ikke op på siden af Osama.
Zawahiri når ikke op på siden af Osama. Foto: AP/via INTELCENTER / POLFOTO

En "bleg efterligning" og en "lænestolsgeneral" uden karisma og lederegenskaber. Det er blandt de betegnelser, USA bruger om Osamas efterfølger som leder af terrornetværket Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri. Det skriver AFP.

Mike Mullen, en højt placeret admiral i det amerikanske militær forsikrer den 59-årige egypter om, at der venter ham samme behandling som Osama bin Laden, som blev dræbt af en amerikansk kommandoenhed 2. maj i Pakistan.

"Eftersom det lykkedes os at slå bin Laden ihjel, vil vi med sikkerhed gøre det samme med Zawahiri," udtaler Mullen.

USA's forsvarsminister, Robert Gates, havde heller ikke de store forventninger til Zawahiris evner til at lede Al-Qaeda, og havde svært ved at skjule sin hån under sin briefing ved Pentagon i dag.

Men han advarede samtidig om, at udnævnelsen af en ny Al-Qaeda leder også er en påmindelse om, at netværket fortsat udgør en trussel.

"Al-Qaeda forsøger at opretholde sig selv og finde efterfølgere til de dræbte. De er stadig meget opsatte på at gennemføre den dagsorden, som Osama bin Laden har givet dem," sagde forsvarsministeren.

Kilde: AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.