United og Lindegaard ydmyget af Newcastle
Danske Lindegaard stod på mål, men lige meget hjalp det. United tabte. Foto: Scott Heppell / POLFOTO
Sløv indsats kostede United et nederlag. Dermed missede United chancen for at komme på omgangshøjde med City.

Manchester United missede et vigtigt skridt i kampen om det engelske mesterskab, da det ude blev til et nederlag på 3-0 til Newcastle.

Med en sejr var United ellers kommet a point med bysbørnene fra City, men United havde mere end svært ved at åbne Newcastles forsvar. I stedet for var det efter 32 minutter en stærkt spillende Demba Ba, der kunne sætte bolden ind bag en sagesløs Anders Lindegaard.

Danskeren startede igen inde i Uniteds mål og ligner mere og mere en fast mand, selvom han ikke kunne holde den flotte stime af clean sheets, der endte med at blive på seks.

Værre blev det lige efter pausen, da Cabaye sendte et direkte frispark over muren og op i hjørnet til 2-0, selvom Lindegaard havde nallerne på, og bolden slikkede undersiden af overliggeren på vej ind.

Tættest på for United var Wayne Rooney efter en time, men hans forsøg blev reddet på stregen.

I slutminutterne gik det helt galt for United-forsvaret, da Phil Jones snød Anders Lindegaard, med noget der enten var en mislykket eller en håbløs tilbagelægning. Lindegaard var i hvert fald uden chancer, da bolden trillede i mål til 3-0.

Dermed er United stadig tre point efter Manchester City på førstepladsen. De to hold mødes i øvrigt i FA Cup på søndag.

I aftens anden kamp tabte Everton overraskende hjemme til Bolton.