Unge: Dårlig seksualundervisning i skolen
- Nogle af os har fået en udmærket undervisning, men andre har oplevet, at læreren satte en video fra 1980-erne på og forlod lokalet, siger Julie Tilsted, der var borgmester i det tidligere børn- og ungebyråd. Foto: Colourbox
Der er alt for stor forskel på, hvordan seksualundervisningen er i folkeskolen. Det er for meget op til den enkelte lærer, mener elever.

- Fine ord og meget lidt handling, siger den tidligere borgmester for børn- og ungebyrådet i Aarhus om en ny kommunal plan for seksualundervisningen.

Det nu afgåede børn- og ungebyråd foreslog sidste år en bedre undervisning i sex og sundhed i de aarhusianske skoler.

- Det gjorde vi, fordi vi fandt ud af, at der er store forskelle på kvaliteten i øjeblikket. Nogle af os har fået en udmærket undervisning, men andre har oplevet, at læreren satte en video fra 1980-erne på og forlod lokalet, siger Julie Tilsted, der var borgmester i det tidligere børn- og ungebyråd.

- Det er jo vigtigt, at den første gang bliver god, og derfor har folkeskolen altså en opgave med at hjælpe eleverne på det område, mener hun.

I mandags vedtog rådmændene i det rigtige byråd så en ny plan for seksualundervisningen, men efter at have set planen er Julie Tilsted skuffet, oplyser DR Østjylland.

Børnepolitikerne ønskede forpligtende krav til skolerne og lærerne med et fast antal timer med seksualundervisning i skemaet, men det har magistraten afvist.

I stedet taler de voksne om kvalitetsrapporter fra skolerne og uddannelse til lærerne.

- Det er blevet pakket ind i fine ord, og de ting, vi ønskede, som koster penge, er fejet til side, konstaterer Julie Tilsted.

Den fungerende børn- og ungerådmand, Camilla Fabricius, afviser kritikken.

- Vi har lyttet på den måde, at vi er gået i gang med at opgradere lærernes undervisning. Når vi ikke indfører et fast timetal, er det fordi vi har tillid til lærernes undervisning, siger hun.