Tyrkiet leverer mad til flygtende syrere
Tyrkiet er begyndt at distribuere mad til flygtende syrere, der befinder sig på grænsen til mellem de to lande

Den humanitære situation i Syrien forværres dag for dag, og stadig flere syrere flygter fra stridigheder mellem oprørere og regeringshæren.

Tyrkiets civile beredskab og hjælpeorganisationer er lørdag begyndt at distribuere mad på grænsen til Syrien i et forsøgt på at afværge en humanitær katastrofe i nabolandet.

- Vi er begyndt at udlevere mad på grænse ind til Syrien, hedder det i en erklæring fra det tyrkiske civile beredskab, AFAD.

Udleveringen af mad sker samtidig med, at antallet af syriske flygtninge til Tyrkiet er steget dramatisk over de seneste dage.

Det anslås, at flere end 70.000 syrere er flygtet over grænsen til Tyrkiet hidtil under den snart 18 måneder lange konflikt i Syrien.

Tyrkiske myndigheder siger, at dets beredskab arbejder på højtryk, og at der ikke skal komme ret mange flere flygtninge, før Tyrkiet ikke kan klare opgaven uden hjælp udefra.

Tyrkisk Røde Kors har også oprettet hjælpekontorer på grænsen til Syrien for at hjælpe de syriske flygtninge.

Det anslås, at flere end 170.000 syrere i øjeblikket opholder sig i Syriens nabolande som Tyrkiet, Libanon, Jordan og Irak.

I Syrien menes 1,2 millioner mennesker at være fordrevet fra deres hjem. De fleste opholder sig i offentlige bygninger som skoler og sportshaller, siger FN.

Tyrkiet har modtaget flest flygtninge fra Syrien. Inden for blot to uger er der kommet 26.000 syrere til Tyrkiet. De fleste opholder sig i teltlejre, der er sat op tæt ved grænsen.

/ritzau/Reuters