Troels Lund oprørt: Arbejdsløse går i måneder uden at søge job
- Det er meget bekymrende, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om kontanthjælpsmodtageres manglende jobsøgning. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Beskæftigelsesministeren er bekymret over nye tal, der viser, at mange kontanthjælpsmodtagere, der er erklæret parate til at varetage et job, kan gå i mange måneder uden at søge job.

- Det er meget bekymrende. Vi står i en situation, hvor der er mangel på hånd, og hvor vi har en historisk mulighed for at få alle med på arbejdsmarkedet.

Sådan siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Jyllands-Posten som reaktion på en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der viser, at mange jobparate kontanthjælpsmodtagere kan gå i flere måneder uden at søge et eneste job.

Tallene fra STAR viser for eksempel, at 30 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere i september måned sidste år ikke søgte et eneste job. Over en periode på tre måneder fra september til november sidste år var det 11 procent, der slet ikke havde søgt et job i den periode, skriver Jyllands-Posten.

Det er kommunernes ansvar

Troels Lund Poulsen mener meget specifikt, at det er kommunernes ansvar, at så mange kontanthjælpsmodtagere ikke får søgt job, og derfor har han skrevet rundt til samtlige kommuner og givet udtryk for sin utilfredshed.

Beskæftigelsesministeren anerkender dog, at de manglende registreringer af jobsøgningen kan skyldes rimelige grunde, som for eksempel at nogle jobparate kontanthjælpsmodtagere ikke opfylder kravene til at være jobparat, eller at jobsøgningerne ikke bliver registreret korrekt i kommunerne.

I Dragør Kommune søgte 80 procent af de jobparate kontanthjælpsmodtagere ikke et eneste job i september måned sidste år.

Borgmester i kommunen, Eik Dahl Bidstrup (V), fortæller, at Dragør Kommune har indgået et samarbejde med Tårnby Kommune om, at jobcentret der står for at få de ledige i arbejde.

- Nu vil jeg se nærmere på tallene, men det er klart, at det er et kommunalt ansvar. Ligesom den ledige har et ansvar for at søge job, når der er job at søge, sige Eik Dahl Bidstrup til Jyllands-Posten.

via Listen To News