Troels Lund: Flere handicappede skal i job
Beskæftigelsesministeren vil gøre op med unødvendige regler og bureaukrati, så handicappede nemmere kan komme i arbejde og tage en uddannelse. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
Hvorfor skal handicappede aflevere deres hjælpemidler ved folkepensionsalderen, spørger beskæftigesesministeren. Han vil gøre hverdagen på jobbet lettere for handicappede.

Det er stadig svært at finde et arbejde, hvis man har et handicap på trods af, at Danmark i øjeblikket oplever rekordhøj beskæftigelse og fremgang.

Derfor ønsker beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) at give disse mennesker en hjælpende hånd, skriver han i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad.

Troels Lund Poulsen anerkender, at mange ting kan være rigtig svært, hvis man for eksempel har et hørehandicap, er blind eller har ADHD.

”Men det betyder ikke, at man ikke kan arbejde. Mange mennesker med handicap har et brændende ønske om at bidrage til samfundet. Og det er i den grad beundringsværdigt og vidner om, at de har en stor vilje og masser at byde ind med”, skriver Troels Lund Poulsen i debatindlægget.

Indfør kompetencekort, og fjern bureaukrati

Ifølge Troels Lund Poulsen skal 128 millioner kroner, som er blevet afsat med satspuljeaftalen på beskæftigelsesområdet, bruges på at hjælpe flere mennesker med handicap komme i uddannelse eller arbejde.

I debatindlægget lister Troels Lund Poulsen en række konkrete initiativer op. Et af dem er udviklingen af et kompetencekort, som handicappede kan bruge i deres jobsøgning. Det skal fremgå af kortet, hvad disse mennesker kan på trods af deres handicap, og hvilke hjælpemidler der kan kompensere for handicappet.

Derudover ønsker Troels Lund Poulsen at sprede viden om handicap for at gøre op med fordomme. Unødvendige regler og bureaukrati skal fjernes.

”Lige nu skal personer med handicap for eksempel aflevere deres hjælpemidler, når de runder folkepensionsalderen. Det er det samme som at sige, at de skal stoppe med at arbejde. Det regel afskaffer vi nu, så man kan fortsætte på arbejdsmarkedet, så længe man har lyst og har kræfterne til det”, skriver han.

via Listen To News