Trods konflikt: U21-træner forventer normale tilstande

U21-landsholdet er også omfattet af konflikt, men Niels Frederiksen forventer, at spillerne møder til samling.

En delaftale i fodboldkonflikten blev landet natten til mandag og banede vejen for, at Danmarks kvindelandshold kunne rejse til Ungarn for at spille VM-kvalifikationskamp tirsdag i Ungarn, hvor det blev til en sejr på 6-1.

Men konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen omfatter ikke kun kvindelandsholdet, men også herrernes U21-landshold, der i begyndelsen af oktober samles for at spille EM-kvalifikationskampe.

Holdet møder Georgien i Aalborg 6. oktober og Finland på udebane fire dage senere.

Dermed kan træner Niels Frederiksen U21-tropper være det næste hold, hvis kampe kommer i fare, hvis parterne i konflikten ikke får en ny landsholdsaftale på plads i tide.

Det bekymrer ikke Frederiksen på nuværende tidspunkt. Han udtager sine udvalgte spillere på mandag.

- Der er ikke noget som helst, der er forandret for mig.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at der er lavet en delaftale og en aftale om at forhandle videre, og det er jeg meget tilfreds med. Så har jeg ikke yderligere kommentarer til det, siger Niels Frederiksen.

Kvindelandsholdets træner, Søren Randa-Boldt, udtog i samme stil sine spillere. De mødte bare ikke op som planlagt i sidste uge, fordi DBU og Spillerforeningen endnu ikke havde nogen aftale på plads.

Så spørgsmålet er vel også snarere, om de spillere, du udtager, møder ind til samling?

- Det har jeg en stærk forventning om, at de gør, svarer Niels Frederiksen.

Planen er, at DBU og Spillerforeningen nu skal genoptage forhandlingerne for at få en komplet ny aftale på plads.

Efter tirsdagens kamp i Ungarn sagde landsholdets Sanne Troelsgaard, at hun forventer, at kun små detaljer mangler i en ny aftale.

- Jeg håber, at de kan løse det i weekenden, og at det bare er de sidste kommaer, der skal sættes på plads, sagde Troelsgaard.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer var mere vag i sine forventninger. Han tør ikke love, at aftalen er på plads, når kvindelandsholdet næste gang mødes for at spille VM-kvalifikationskamp mod Sverige 20. oktober.

- Jeg vil ikke begynde at gisne om fremtiden, sagde han.

Både DBU og Spillerforeningen ønsker nu ro til at forhandle og ønsker ikke at udtale sig til medierne.

- Vi udtaler os ikke, så længe der forhandles, oplyser Mads Øland i en sms.

En stor knast i forhandlingerne er spørgsmålet om, hvorvidt spillerne kan betragte sig som arbejdstagere hos DBU, når de optræder på landsholdet. DBU ønsker ikke at stå som arbejdsgiver i den nye aftale.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.