Trafikofferet Charlotte nægtet førtidspension i 11 år: Jeg er så bange
Charlotte Madsen blev kørt ned i 2004 og har siden haft stærke smerter. (Foto: Foto: Kim Madsen)
54-årige Charlotte Pedersen lider af kroniske smerter efter et trafikuheld i 2004. Kommunen har afvist at give hende førtidspension siden 2006.

54-årige Charlotte Pedersen er vant til at få afslag fra Københavns Kommune. Siden 2006 har hun søgt om at få førtidspension, og hver gang har hun fået nej.

Men det er ikke pengene, det handler om, siger hun.

- Jeg er bedøvende ligeglad med den højere ydelse et eller andet sted. Det handler om at få ro, så jeg kan tage mig af mine skader.

I 2003 blev hun kørt ned i en højresvingsulykke. I dag lider hun af stærke kroniske smerter i nakke, skuldre, ryg og arme. Det er vanskeligt for hende at holde balancen, hun lider af fastklemte nerver, og med tiden er smerterne blevet så store, at hun i dag bruger en elektrisk kørestol.

Mandag skal hun endnu engang have svar fra kommunens rehabiliteringsteam på Jobcenter Lærkevej. Og selvom hun er hjemmevant i systemet, frygter hun samtalen.

- Jeg er bange. Jeg er så bange for, at de ikke laver det om. For jeg KAN jo ikke komme ud af mit hjem. Men de laver det om til, at jeg ikke VIL. Og hver gang de presser mig ud, så får jeg det værre, siger Charlotte Pedersen.

LÆS OGSÅ: Charlotte tiljublet som en rockstjerne: Indstillet til førtidspension efter 11 år.

Ud over de fysiske skader har Charlotte Pedersen udviklet stærke psykiske lidelser som angst og paranoia.

Lidelser hendes bisidder, Bitten Vivi Jensen, mener stammer fra for lang tid i et system, hvor der foregår for meget “svineri”.

To lægekonsulenter og tre sagsbehandlere har vurderet, at hun ingen arbejdsevne har, og i den seneste udredning fra klinisk funktion skriver de, ”at hendes funktionsniveau er varigt og betydende nedsat i en grad, så selv almindelige gøremål er svært overkommelige”. Det skriver TV2 Lorry, der har gennemlæst hendes akter.

- Jobcentret blæser på, hvad den ene speciallæge efter den anden siger. Og det kører jo en ned, at de ikke tror på en og mener, man er fuld af løgn, siger Charlotte Pedersen. 

Med til mandagens møde på Jobcenter Lærkevej har hun denne gang bisidder Bitten Vivi Jensen, mens folkene bag Facebook-siderne “Jobcentrets ofre” og “Næstehjælperne” vil demonstrere ude foran jobcentret.

Det er samme folk, der var med til at sikre, at 63-årige Vladimira Kristensen fredag fik tilkendt førtidspension.

- Det betyder rigtig, rigtig meget. Jeg ved ikke, hvor jeg havde været i dag, hvis jeg ikke havde haft dem, siger Charlotte Pedersen.

via Listen To News