Marianne kan arbejde én time om ugen: Nægtes førtidspension

Marianne Mogensen får en stol sat for døren af kommunen, når hun søger førtidspension. Hun er ikke syg nok, lyder det. Og det er selv om hun kun kan arbejde én time om ugen.
Marianne Mogensen får en stol sat for døren af kommunen, når hun søger førtidspension
Marianne Mogensen får en stol sat for døren af kommunen, når hun søger førtidspension Foto: Privatfoto

Marianne Mogensen har en arbejdsevne på en time ugentligt med pauser hvert 10. minut.

Sådan lød konklusionen på hendes arbejdsprøvning, hvor hun i en time om ugen skulle sætte klistermærker på dåser.

Den tidligere buschauffør Marianne Mogensen lider blandt andet af piskesmæld, hovedpine, sygdommen fibromyalgi, der giver muskelsmerter og træthed, slidgigt i ryggen og dårlige knæ.

Siden 2008 har hun forsøgt at søge førtidspension, men er i stedet blevet sendt ud i adskillige ressourceforløb og arbejdsprøvninger.

- Jeg får det rigtig skidt af alle de prøvninger og forløb, og alle min symptomer bliver forværret af det. Det er frustrerende, siger Marianne Mogensen til Avisen.dk

Sendt over 50 ansøgninger

Vordingborg Kommune mener, at Marianne Mogensen skal i minifleksjob på én time ugentligt, men ud fra Marianne Mogensens oplevelse er de stillinger simpelthen ikke-eksisterende.

Hun har indtil videre sendt og personligt afleveret over 50 uopfordrede ansøgninger uden held, og har nu været på ledighedsydelse siden 2015.

- Der er ikke nogle stillinger på en time om ugen. Det mindste timeantal, jeg har fundet, er på fem timer ugentligt, og det var i Jylland, siger Marianne Mogensen til Avisen.dk

Læger: Hun er uhelbredeligt syg

Ifølge Marianne Mogensens journal fra Frederiksberg Hospital, som TV ØST har fået indsigt i, kan Marianne Mogensen ikke helbredes og har ifølge journalen "en svær fibromyalgi med stort set ophævet arbejdsevne".

Dermed vil Marianne Mogensen aldrig kunne komme til arbejde mere end en time om ugen ifølge hospitalet.

Den vurdering er Vordingborg Kommune dog ikke helt enig i, da de regner med, at hendes arbejdsevne gradvist kan forbedres.

Efter ni år med arbejdsmarkedsprøvninger og ressourceforløb mener de stadig, der er nye kompetencer at hente. Derfor har de også sendt hende i kompetenceudvikling i sociale medier på onsdag.

Marianne Mortensen tror ikke selv på, at hun nogensinde vil komme i arbejde. Nu kæmper hun for, at hun kan få førtidspension, som vil give hende mere ro på i hverdagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.