Togene kan holde stille efter jul
Efter jul kan togskinnerne være tomme, hvis ikke parterne når til enighed. Foto: BORBERG THOMAS / POLFOTO
DSB har valgt at aflyse halvdelen af morgendagens afgange. Det scenarie kan fortsætte til efter jul, hvorefter alt er usikkert.

I dag besluttede DSB, at man fra i morgen aflyser halvdelen af landets tog. Det sker, fordi håndværkerne, som reparerer DSB- togene, har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med deres forhold.

De mange aflysninger sker for at sikre juletrafikken. DSB har taget tog ud nu, så der er velfungerende tog - selv hvis arbejdsnedlæggelserne fortsætter.

Derfor vil man køre på halvt blus frem til jul, hvis man ikke når til enighed med håndværkerne. Herefter kan man intet garantere.

"Den plan, der er lagt nu, gør, at vi kan køre med dette setup til efter jul. Der bliver ikke foretaget ændringer frem til efter jul, men der kommer et tidspunkt, hvor togene holder stille. Det gør de selvfølgelig, fordi vi skal overholde sikkerhedsforskrifter, og det gør vi selvfølgelig," siger konstitueret direktør i DSB Jacob Kjær.

DSB og håndværkernes fagforening FO Jernbanedrift mødes igen fredag for at forsøge at nå til enighed. Desværre kan passagererne ikke forvente normal drift på landets tog selv ved en løsning sidst på ugen.