Tips: Sådan kører du sikkert med kæledyr
Har du tænkt over dit kæledyrs sikkerhed, når du tager den med i bilen? Scanpix - arkivfoto
Du er helt sikkert meget glad for dit kæledyr, så hvorfor risikere at gøre skade på det ved at behandle det forkert på køreturen?

Skal du og dit kæledyr ud på en længere køretur, så er det en god idé med lidt forberedelse og omtanke, så I begge kommer sikkert frem, skriver Animal Wellness Magazine, der har kigget nærmere på en national kæledyrsundersøgelse lavet i USA.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du gi' en krammer i dag

Den viser, at rigtig mange kæledyrsejere kører i bil med deres bedste ven, og magasinet har derfor samlet en række gode råd til alle, der har hund, kat, kanin eller andet med på køreturen.

Husk vand

Når du pakker din egen madpakke med brød, snacks og drikkevarer, så husk også en flaske vand og en skål til dit kæledyr. Dehydrering kan være et problem selv i koldt vejr og hunde har for eksempel en tendens til at savle meget, når de kører, og de har derfor brug for ekstra vand.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du pleje dine veninder

Husk identifikation

Det er klart, at du har verdens sødeste kæledyr, som aldrig stikker af…men når det så alligevel sker langt væk fra hjem, så er det meget vigtig, at andre mennesker kan se, hvor dit kæledyr hører til.

Hold dyret i bilen

Det er sikkert meget fristende at lade hunden få lidt luft ved at rulle sidevinduet ned og lade den stikke hovedet ud. Men lad være med det. Det er farlig for både jer og andre bilister.

Dyrlæge Susan O’Dell fra Kurgo Consulting Veterinarian fraråder det på det kraftigste, da hunden kan komme slemt til skade – den kan risikere at få ting i hovedet eller ødelægge øjnene med små ting, som rammer den, eller den kan sågar springe ud og blive kørt over. 

LÆS OGSÅ: Fem tegn på, du ikke bruger den rigtige BH

Dit kæledyr skal ikke på forsædet

Undersøgelsen baseret på kæledyrsejere viser, at næsten 30 procent af de amerikanske ejere er blevet distraheret eller havnet i problemer, fordi deres dyr sad på forsædet og forstyrrede – og selvom det er i USA, så skulle det undre, hvis ikke en dansker eller to har været ude for det samme.

Lad aldrig kæledyret være alene

Dit kæledyr bør aldrig være alene i bilen uanset om solen skinner eller det regner. Det er klart, at jo længere tid og jo bedre vejret er, jo større bliver risikoen for dit kæledyrs helbred, hvis den er alene i bilen. Og på en solskinddag uden nedrullede vinduer, kan det hurtigt blive alt for varmt for et dyr i en bil.