Fem tegn: Du bruger ikke den rigtige BH
Er du sikker på, du bruger den rigtige BH? Tjek her... Scanpix
Du kan altså ikke købe den første og den bedste BH, du finder i butikken, hvis du vil behandle dine bryster godt – se tegnene på, at du har købt den forkerte.

Den strammer, den gnaver, den hænger mærkeligt eller får din ryg til at bule. Din BH. Og det er altså ikke normalt. En BH kan sagtens sidde godt og være rar at have på, hvis du udvælger den med omhu.

Gør du ikke det, så risikerer du, at den gør mere skade end gavn og det helt uden, at du opdager det. Ifølge BH-eksperten, Kay-Lin Richardson, der har arbejdet i undertøjsbranchen i over 10 år, så er de fleste kvinder slet ikke klar over, at de bruger en forkert BH.

LÆS OGSÅ: Sådan når I klimaks samtidig

Hun fortæller til Good Housekeeping, at alle kvinder bør tage et kig på deres BH-samling og spørge sig selv om fem små ting, som hun opridser her:

Buler mine bryster op?

Buler dine bryster ud til siden, op eller ser de mærkelige ud i den BH, du bruger, så er der noget galt, siger Kay-Lin Richardson:

- Jeg råder altid kvinder til at medbringe en T-shirt, som de kan prøve sammen med den nye bh.

På den måde er det nemmere at vurdere, om de har fat i den rigtige BH. Og buler brysterne, så råder hun dig til at gå en størrelse op, for skålen bør kunne holde på dine bryster, uden at de buler ud.

LÆS OGSÅ: Det siger din tunge om dig

Falder min stropløse BH ned?

Ja, så er omkredsen på din BH for stor. Kay-Lin Richardson fortæller, at den sikkert er flere størrelser for stor. Og med en stropløs BH, er det endnu mere vigtig, at din BH har den rigtige størrelse.

Skal du have en kjole på, hvor din BH skal være stropløs, så skal du tage kjolen med, når du shopper BH. På den måde kan du se og prøve, at de to dele passer sammen.

Gnaver mine stropper?

Åhh der findes ikke noget værre…stropper, der gnaver og efterlader store røde plamager, som skriger på at bliver masseret, fordi de klør. Sker det, så skal du kigge nærmere på din BH-størrelse og dens omkreds, fortæller Kay-Lin Richardson.

Dine stropper gnaver nemlig, fordi de gør alt for meget af arbejdet med at holde dine bryster på plads. Det vil lette, hvis resten af BH’en passer.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du pleje dine veninder

Glider min BH op i ryggen?

Det er ikke bare irriterende, det ser også lidt små-træls ud, når en BH glider længere op end der til, hvor din top stopper. Den skal helst blive inde under tøjet og gør den ikke det, så bruger du en størrelse, der er for stor. Den skal altså skiftes ud.

Folder mine BH-skåle?

Hvis ja, så er dine skåle nok lidt for store. Kay-Lin Richardson råder dig til at gå en størrelse ned. Men er det kun den ene skål, der er for stor, så kan du også købe et indlæg, der fylder den ud, siger hun.