Derfor skal du pleje dine veninder
Veninder vælger vi selv, og derfor skal vi gøre os umage for at holde på dem Scanpix
De er nemme at glemme midt i hverdagens travlhed, men du bør passe godt på alle dine veninder, for de danner grundstenene for din lykke.

Har du en god veninde, som du kan grine, græde, snakke og hygge med? En, du kan ringe til, hvis dit hjerte gør ondt. En, du kan skrive til, når du er glad og en, du kan rase ud hos, når livet er uretfærdigt?

Hvis ja, så pas godt på hende. Hun er nemlig med til at sikre dig lykke i livet, skriver Fitliving, der sammen med psykolog Charlotte Clemmensen har kigget nærmere på, hvorfor veninder er så vigtige for os kvinder:

Der er en fortrolighed

Ifølge Fitliving skabes der en hel særlig fortrolighed mellem veninder, som sjældent kan opnås mellem søskende, mænd eller vores mødre, fordi her ofte er bånd og historie i klemme, som kan gnave eller skabe konflikter.

Med en veninde er der ingen familie-hensyn, der skal tages og det gør, at du kan læsse af overfor hende og fortælle om alle de ting, der nager dig…især om din familie.

LÆS OGSÅ: Put aldrig disse ting i ansigtet

Det bygger på fællesskab

Veninder er noget, du selv vælger – du kan ikke selv vælge din familie, men dine veninder er dit eget valg. Det valg bygger på ofte på gensidig forståelse, interesser eller følelsen af at være samme sted i livet.

Netop fordi vi selv vælger vores venner, så gør vi os ofte ekstra umage for at være noget for dem og pleje dem på en anden måde, end vi gør eller behøver at gøre med vores familie.

Veninder er ikke en selvfølge og dét gør, at vi må yde for at kunne nyde. Og du kan godt regne med at få det samme igen af dine veninder.

LÆS OGSÅ: Anne Louise Hassing tæt på

Der er et vidne

Uanset om din veninde stammer helt tilbage fra børnehaven eller er en, du har fundet som voksen, så er I hinandens vidner til livet. Og har din veninde været igennem både glæde og sorg med dig, så skaber det er særligt bånd, fordi I kender hinandens historie.

Udnyt den nærhed og den viden til at være noget for hinanden – giv hinanden støtte, når der er brug for det, og glæd jer over hinandens liv. Og vær taknemmelig for, at der findes en, som ved, hvorfor du hader mørke nætter, ikke kan døje makrel eller er nervøs omkring mænd. 

LÆS OGSÅ: Kendt fra TV: Jeg synder med kage og drinks

Det giver perspektiv til livet

Der er aldrig to mennesker, der er ens, og det er netop det fantastiske med veninder – de kan ligne dig lidt, eller de kan være så forskellige fra dig som solen er for månen. Og det giver dig perspektiv til livet, lærer dig nye ting og gør, at du altid vil udvikle dig, fordi din veninde viser dig nye veje – så pas godt på hende!

via Listen To News