Derfor skal du gi’ en krammer i dag
Vidste du, at et kram styrker din immunforsvar Scanpix
Gør dagen bedre og kram din ven, din kæreste, din mor eller en kollega – det er godt for din sundhed.

Hvad godt er der ved et kram, udover at det er rart (for det meste…når det ikke er lugte-onkel, der vil kramme)? Jo, det er hjælper din krop med at bekæmpe sygdomme, ifølge et nyt studie publiceret i Psychological Science.

Sheldon Cohen, PhD, er psykolog og stressekspert samt en af forskerne bag de nye studier, og han fortæller til Prevention, at der er to rigtig gode grunde til, at kram er godt for sundheden.

LÆS OGSÅ: Har du dobbelthage? Sådan slipper du af med den

Han siger, at den fysiske kontakt er vigtig, og så er mange kram tegn på intimitet og tegn på social støtte og de to ting til sammen styrker os mennesker.

Sænker stress

Både fysisk og psykisk nærhed sænker stress, og netop en ting som stress har stor indvirkning på vores immunsystem. Så jo mere vi kan gøre for at sænke vores stressniveau, jo bedre vil det være for vores sundhed, forklarer Sheldon Cohen.

LÆS OGSÅ: Sådan når I klimaks samtidig

Men det er ikke den eneste gode grund til at kramme i dag – du skal give et kram fordi:

1.
Det sænker din puls – nærvær med andre mennesker får dig til at slappe af og blive rolig, viser forskning fra University of North Carolina.

2.
Det bekæmper frygt – både kram mellem mennesker og dyr letter bekymringer og gør frygten for død og andre skrækkelige ting mindre, viser en undersøgelse fra Psychological Science.

LÆS OGSÅ: Det siger din tunge om dig

3.
Et kram fæles godt og det frigiver hormoner, der fremmer en følelse af tillid og social sammenhæng, viser en undersøgelse lavet på University of San Diego Medical Center.