Thorning opfordrer til kritik af regeringen
Helle Thorning-Schmidt ved sin første nytårstale. I dag har hun siddet i spidsen for Danmark i 100 dage. Foto: Martin Lehmann / POLFOTO
Statsministeren åbnede offensivt over for pressen på det ugentlige pressemøde. Regeringen lægger også op til en offensiv reformpolitik.

Nu er hvedebrødsdagene overstået for regeringen, og pressen skal til at skrue bissen på.

Sådan lød åbningskommentaren fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på det ugentlige pressemøde i spejlsalen på Christiansborg.

"Nu har vi haft 100 dages honeymoon, og nu skal I til at være kritiske over for regeringen," sagde statsministeren med et glimt i øjet til den politiske presse.

Helle Thorning-Schmidt har siddet med roret til Danmark i 100 dage. Nu lægger statsministeren selv op til for alvor at stramme skruen. Regeringen har planer om flere reformer i 2012.

"Vi trådte til i en krisetid, og vi vil bringe Danmark sikkert gennem krisen og vil komme ud bedre og klogere. Det kræver, at vi ser fordomsfrit på alle dele af velfærdssamfundet," lød det fra Helle Thorning-Schmidt med henvisning til en debat om børnecheck og folkepension til rige danskere.

Ifølge statsministeren vil 2012 blive præget af krisen, og vi kommer ikke fri i år.

"Men vi kan tage vigtige beslutninger, som får os videre. Det glæder vi os meget til at komme i gang med," sagde statsministeren, som mener, at vi aldrig bliver færdige med reformer.

"Vi kommer hele tiden til at spørge, hvordan vi kan gøre det bedre. Reformarbejde vil fortsætte i uendelig tid," forklarer Helle Thorning-Schmidt.

Siden Thorning og co. trådte til har meningsmålinger været negative. I en helt ny måling siger hver fjerde af de socialdemokratiske vælgere ved valget sidste år, at Helle Thorning ikke er den bedste statsminister for Danmark lige nu.