VORES VALG Thorning har respekt for Løkkes vrede
"Jeg forstår sagtens, han (Løkke, red.) har følelser omkring kræft," siger Helle Thorning. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Statsministerkandidaten kan forstå statsministerens vrede, men holder fast i, at han ikke har gjort det godt nok på sygehusområdet.

Lars Løkke Rasmussen blev i går meget oprevet under den store partilederrunde. Statsministeren blev decideret vred, da han mente, at Helle Thorning og Villy Søvndal beskyldte ham for at have blod på hænderne efter ti år med ansvaret for landets hospitaler.

Her til formiddag svarede Thorning så på kritikken, da hun sammen med Søvndal delte de sidste roser ud på Amagertorv i hjertet af København.

"Jeg forstår sagtens, han har følelser omkring kræft. Det tror jeg faktisk, vi er rigtig, rigtig mange, der har, fordi der er ikke et menneske i Danmark, der ikke har haft kræft helt inde på livet. Så det har jeg fuld respekt for."

"Men vi er også nødt til, at kunne diskutere sundhedsvæsnet på en politisk måde. Og Villy og jeg synes jo ikke, at de har prioriteret rigtigt i sundhedsvæsnet," lyder det fra Helle Thorning-Schmidt over for Newspaq, efter Lars Løkke i går fortalte under debatten, at hans egen mor er død af kræft. Og at hans far lider af sygdommen.

Alle målinger peger lige nu på, at Thorning kan sætte sig i Statsministeriet efter i morgen, selv om Socialdemokraterne står til endnu engang at gå tilbage.

Helle, kan du smage sejren?

"Jeg er så spændt på i morgen, og jeg håber, at rigtig mange kommer ud og stemmer. Jeg håber, mange kigger på blå blok nu og ser, at de til sidste dag skændes så det brager i blå blok. At folk siger nej tak til fire år mere med det, og siger nej til til, at det er Dansk Folkeparti, som skal bestemme det hele i de næste fire år."

Mange mennesker var mødt op for at møde statsministerkandidaten, men de fik hård konkurrence af et massivt presseopbud fra især udlandet.