Syv års fængsel til JP-terrorist
En af de dømte indrømmede i retten, at hans ønsker tegneren Kurt Westergaard død. Foto: Jens Nørgaard Larsen
De tre mænd, som har været anklaget for at ville dræbe Kurt Westergaard og sprænge Jyllands-Posten i luften, er blevet dømt i Oslo.

Oslo Tingret afsagde i dag dom over tre mænd, som ifølge anklageskriftet havde planlagt et terrorangreb på Jyllands-Postens redaktion i København samt at dræbe tegneren Kurt Westergaard.

Hovedmanden Mikael Davud fik syv års fængsel, mens Shawan Bujak fik tre år og et halvt års fængsel.

David Jakobsen blev frifundet for terror, men fik fire måneders fængsel for anden kriminalitet, skriver Ekstra Bladet.

Anklagerne havde krævet 11 års fængsel til Mikael Davud og fem års fængsel til de to andre.

David Jakobsen havde på eget initiativ kontaktet den norske efterretningstjeneste (PST), da han fandt ud af, hvad de andre havde planlagt.

Mikael Davud indrømmede, at han forsøgte at begå terror mod kinesiske interesser i Norge, men benægtede, at Jyllands-Posten og Kurt Westergaard var blandt hans mål.

Shawan Bujak modsiger imidlertid Davud på dette punkt. Han forklarede i retten, at både Jyllands-Posten og Kurt Westergaard var terrormål, fordi de havde fornærmet profeten Muhammed.

"Jeg vil ikke lyve. Jeg ønsker ham død," forklarede Shawan Bujak i Oslo Tingret, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge PST havde Mikael Davud fået træning af terrornetværket al-Qaeda i Pakistan, men Davud forklarede, at han ikke havde forbindelser til terrororganisationen, men derimod havde lært at lave bomber i Iran.

Kilde: Ekstra Bladet