Enhedslistens kandidater har støttet terror
Oscar Lizcano, der er en konservativ politiker i Columbia, blev holdt som gidsel af Farc i otte år. Han slap fri i 2008. Enhedslisten afviser, at partiet accepterer medlemmer, der støtter organisationen. Foto: AP/Christian Escobar Mora / POLFOTO
Flere af de folketingskandidater, der står til at blive valgt ind i Folketinget for Enhedslisten har tidligere støttet terrororganisationer.

Enhedslisten står til et historisk godt valg på torsdag, hvor partiet kan få fordoblet antallet af sæder i Folketinget.

Men en række af de kandidater, der lige nu står til at blive valgt ind, har tidligere støttet terrororganisationer som Farc og PFLP. Organisationer, der er kendt for flykapringer, drab og terrorbomber. Det skriver Jyllands-Posten.

Finn Sørensen, der er opstillet i København udtaler til avisen.

"I mine øjne har PFLP en legitim ret til kamp mod besættelsesmagten Israel. Det er ikke det samme som at sige, at Enhedslisten samarbejder med Farc eller PFLP. Vi tager afstand fra terror, hvis det handler om overfald på civile. Men f.eks. er de internationale terrorlister lavet meget vilkårligt af et politi-embedsværk uden demokratisk kontrol. Derfor vil jeg arbejde for, at det er Folketinget, der bestemmer, hvem, vi mener, er terrorister," siger han til Jyllands-Posten.

Folketingskandidaterne Stine Brix og Rosa Lund har tidligere støttet Farc og PFLP via Foreningen Oprør, der sendte 50.000 kroner til hver af organisationerne.

Over for Jyllands-Posten fortryder Stine Brix sin støtte til Farc, men Rosa Lund fastholder, at der er tale om frihedskamp.

"Det er legitimt at gøre modstand mod Israels ulovlige besættelse af de palæstinensiske områder, og det er legitimt at gøre modstand i Colombia. Men jeg tager afstand fra de metoder, som de to organisationer bruger," siger hun til avisen.

Over for Newspaq slår folketingsmedlem Per Clausen fast, at alt støtte til terrororganisationer er bandlyst i Enhedslisten.

"Vores holdning er helt klar; vi støtter ikke Farc og vi støtter ikke PFLP, fordi vi ikke kan stå inde for de metoder de bruger. Det er vores politik og den skal alle folketingskandidater stå inde for," siger han.

Kilde:Jyllands-Posten