Pia K. i tårer til sommergruppemøde
En rørt Pia Kjærsgaard åbnede pressemødet ved at mindes Norges ofre. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Formanden for Dansk Folkeparti startede sommergruppemødet med at fordømme Anders Breivik, og hylde ofrene, mens hun kneb en tåre.

Det var en dybt mærket Pia Kjærsgaard, der mindedes terrorofrene i Norge.

Med tårer i øjnene startede partilederen Dansk Folkepartis sommergruppemøde ved at mindes de 77 ofre for Anders Breiviks hånd.

"Det er ikke til at kapere, at det er børn på vores børns eller børnebørns alder. Jeg er sikker på, at alle mennesker føler i sig selv, at de græder i hjertet," sagde Pia Kjærsgaard, og tog lidt tid til at tørre tårerne af kinden.

Hun sammenlignede terroristens gerninger med 11. september og mordet på Oluf Palme og beklagede den tragiske plads i historiebøgerne. Partilederen klagede også over den debat, som er fuldt i kølvandet på de mange drab, hvor Dansk Folkeparti er blevet beskyldt for at have en for hård tone i debatten.

"Jeg har været ked af den debat, som har efterfulgt, om at vi skal ændre tonen. Vi skal være ægte, og så kan vælgerne tage stilling til, om de vil bakke op, om det vi siger," siger Pia Kjærsgaard og forsikrer, at partiet ikke vil skrue ned i debatten:

"Vi må ikke lægge en dæmper på os selv. Vi skal i den grad bevare vores ytringsfrihed, fordi hvis vi holder igen, så betyder det, at vi går terroristernes ærinde," mener partilederen.