Sveriges udenrigsminister revser Danmark
Espersen på besøg ved Bildt i Stockholm. Foto: Søren Andrersson / POLFOTO
Svenskerne er ligesom tyskerne bekymrede over den danske grænsekontrol. Udenrigsminister Carl Bildt udtrykker sin kritik i sin blog.

De danske planer om øget grænsekontrol, som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om for et par uger siden, har medført voldsom ballade i landene omkring os.

Først var det tyske politikere, som langede ud efter den danske politik, og nu kommer kritikken også fra broderfolket i Sverige.

Sveriges udenrigsminister Carl Bildt bruger i dag sin blog til at revse Danmark.

"Det handler jo om titusindvis af mennesker, som konstant bevæger sig frem og tilbage over sundet og bidrager til den stadigt dybere integration, som vi stræber efter," skriver udenrigsministeren.

I går var den danske udenrigsminister Lene Espersen (K) på charmeoffensiv i Stockholm, og her blev hun også præsenteret for de svenske forbehold.

"Jeg understregede betydningen af, at de tunge spørgsmål, som findes, afklares mellem den danske regering og EU-Kommissionen. Det er den, som skal afgøre, om de danske foranstaltninger er forenelige med de forskellige traktater," skriver Bildt

Han understreger samtidig, hvor vigtigt det er, at værne om, beskytte og videreudvikle bevægelsesfriheden i Europa.

Kilde: carlbildt.wordpress.com